Plaža koju morate posjetiti, prije nego postane previše popularna

Britanski The Telegraph objavio je veliku reportažu o plaži Saharun na Dugome otoku, a sve u sklopu svoga serijala tekstova o manje poznatim no sjajnim europskim odredištima uz more.

Tako se uskoro može očekivati navala stranaca na ovu plažu, koji slijepo prate sve preporuke novih neotkrivenih mjesta za odmor, jer autorica članka Jane Foster istražila je gdje se na otoku može odsjesti, gdje i što jesti, te kako doći do Saharuna, prenosi Slobodna Dalmacija.

Plažu na sjevernom dijelu Dugog otoka autorica smatra odličnom za obiteljski posjet, a posebnom je čine intenzivne boje – tamnozelena borova šuma, svjetlucavi šljunak, kao i tirkizna boja mora, koja se mijenja ovisno o položaju sunca i dijelu dana te nevjerojatno podsjeća na karipske plaže.

“Sam dolazak na otok već je užitak, a tu je i udobno putovanje “Jadrolinijinim” trajektom od romantičnog i poviješću prebogatog Zadra, s fantastičnim pogledom na otočiće i otoke zadarskoga arhipelaga, od kojih je Dugi otok najudaljeniji”, piše u tekstu kojim se pohvalila i Hrvatska turistička zajednica.

Povratak na Net.hr