BIVŠI ŠEF IMUNOLOŠKOG ZAVODA

PLATFORMA ‘DOSTA PLJAČKE’ PREDSTAVILA PREDIZBORNO POJAČANJE: Pristupio im je čuveni ‘zviždač’ i imunolog

Sladoljev je kazao da se na ulazak u politiku odlučio prije nekoliko dana, nakon što je pročitao slogan HDZ-a o ‘sigurnoj Hrvatskoj’

Politička platforma “Dosta pljačke”, koja okuplja Živi zid i Promijenimo Hrvatsku, predstavila je u srijedu kao svoje pojačanje na parlamentarnim izborima bivšeg “zviždača” Srećka Sladoljeva, koji je poznat po svojedobnom upozoravanju na uništavanje Imunološkog zavoda.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić optužio je ministra zdravstva Vilija Beroša da laže kada tvrdi da vladajući skrbe za Imunološki. Prije Beroša lagao je Kujundžić i svi ministri prije njih, rekao je Sinčić i optužio ih za produbljenje krize u Imunološkom. Rekao je da vladajući nemaju namjeru ništa učiniti oko Imunološkog, inače bi Hrvatska imala zdravstvenu suverenost, opskrbu sa svojim krvnim pripravcima, cjepivima i protuotrovima.

Odlučio ući u politiku kad je čuo HDZ-ov slogan

Sladoljev je kazao da se na ulazak u politiku odlučio prije nekoliko dana, nakon što je pročitao slogan HDZ-a o “sigurnoj Hrvatskoj”. “Ja bih rekao da trebamo Hrvatsku ‘sigurnu za sve, a ne samo za elite'”, dodao je.

Nakon što je to objavio na svojim društvenim mrežama, kaže kako su mu se obratile tri političke stranke, ali samo mu je Živi zid “osigurao teren broj jedan Wimbledona, kao nositelja lista u I. izbornoj jedinici gdje su svi kapitalci”.

“Mojim ulaskom u Sabor kao narodnog poslanika, specijaliste, narod će reći što misli o antikoruptivnoj politici stranaka koje se izmjenjuju već 30 godina, kao i što misle o mjerama koje su pokrenute za suzbijanje famozne nove bolesti”, poručio je Sladoljev.

Istaknuo je da mu je cijeli život obilježen “ratom na terenu, a ne govorima protiv korupcije” zbog čega je dobio čak osam upozorenja pred izvanredni otkaz.

JEDAN OD BIVŠIH ŠEFOVA IMUNOLOŠKOG NA FEJSU IZNIO LUDU TEORIJU: Od zbroja slova Billa Gatesa izvukao 666

‘Imunološki zavod imao je najbolje sojeve virusa’

“Ni jedna uprava Imunološkog zavoda u zadnjih 30 godina nije doživjela kraj mog mandata, a ja sam doživio svoju mirovinu, zato što sam bio ustrajan, imao fokus, govorio istinu, i zato što sam znao zašto se borim”, kaže Sladoljev.

Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku istaknuo je da su istražili financijske izvještaje i bilancu Imunološkog, koji je dužan 110 milijuna kuna, što se može podmiriti prodajom nekretnina na kojima se nalazi.

“Ključni kapital Imunološkog je nevidljiv, vidi se pod mikroskopom, nema ga u izvještaju. To su najbolji sojevi virusa za određena cjepiva, po čemu smo bili najpoznatiji u svijetu”, rekao je Lovrinović.

Smatra kako Imunološki treba premjestiti na novu lokaciju, a to se može postići u razumnom roku samo ako postoji političke volje.

ISTRAŽNO POVJERENSTVO POSLALO IZVJEŠĆE SABORU: ‘Imunološki mora nastaviti s radom, to je pitanje nacionalne sigurnosti’

Povratak na Net.hr