Play ponuda

Kako je propao plan 'jeftinog najma' neprodanih stanova

shimmer fallback
21.3.2014.
13:24
Play ponuda

Tako tvrdi izvor Novog lista iz Vlade, koji kaže kako su banke željele da konačan rezultat dogovora s Vladom oko prezentiranog plana bude i konačna prodaja nekretnina koje imaju u svome vlasništvu.

"Pregovori su zastali jer nikada nismo ni počeli ozbiljno razgovarati oko leasinga, oko našeg plana da država uzme te stanove u leasing, nego su banke inzistirale da država otkupi te stanove", kaže sugovornik lista iz Vlade.

"Ako misle da su te cijene koje nude povoljne neka onda građanima ponude stanove i gotovo. No, njihova je logika jasna: država je sigurniji kupac, nego građani koji bi stanove kupovali na kredit. Stvarno nam nije bilo jasno kako su oni mislili da razgovori o leasingu mogu završiti tako da država kupi dvije tisuće ili nekoliko stotina stanova. Mi ćemo se okrenuti projektima kroz POS i na taj način osigurat ćemo određeni broj stanova za najam", kazao je isti izvor. No, dodao je da je država u svakom trenutku spremna vratiti se pregovorima, ali oko prijedloga kojeg su imali u početku.

Podsjetimo, plan je bio da stanove na leasing uzme Agencija za promet nekretnina (APN), koja bi onda stanove iznajmljivala građanima, po cijeni koja bi AZTN-u jamčila da posluje na pozitivnoj nuli. Ciljana cijena najma bila je od 20 do 30 kuna po četvornom metru. http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Banke-umjesto-leasinga-zeljele-da-drzava-kupi-njihove-stanove

Play ponuda
Play ponuda