Play ponuda

PLAĆAJU VODU, A NE PIJU JE: / Kroz slavine im izlaze crvi i vodozemci, a zbog mučnina često završavaju na hitnoj!

Image
Foto: Screanshoot/Dnevnik.hr

Žiteljima Voćina kroz slavinu izlaze crvi i vodozemci, a oni zbog povraćanja i bolova u želucu često završavaju na hitnoj!

30.10.2015.
11:06
Screanshoot/Dnevnik.hr
Play ponuda

Voda iz voćinskog vodovoda često je žuta, mutna i zaudara. U takvoj bi se vodi stanovnici Voćina trebali kupati, prati posuđe, koristiti ju za piće. No, oni vodu kupuju. Kako piše Dnevnik.hr, svako malo netko od Voćinjana završi u bolnici! I svi zbog sličnih simptoma - mučnine, povraćanje, bolova u želucu...

Pričaju kako je Zavod za javno zdravstvo nekoliko puta utvrdio da je voda neispravna. Štoviše, desetke puta obavijest o tome osvanula je u Voćinu. Nekad su problemi s vodom bili rjeđi, sada su, pak, sve učestaliji. Stoga više nitko ne želi riskirati i voda se ne pije.

Image
U 21. STOLJEĆU: /

Žive samo četiri kilometra od grada, a nemaju vodu

Image
U 21. STOLJEĆU: /

Žive samo četiri kilometra od grada, a nemaju vodu

Načelnik: Ja vodu pijem

Tamošnji žitelji prstom upiru načelnika Predraga Filića, koji sjedi i u nadzornom odboru komunalca. No, on za lošu vodu krivi obližnje radove Hrvatskih šuma i sam tvrdi kako on vodu iz svoje slavine pije. U komunalnom poduzeću u Slatini pak tvrde da je voda bila neispravna tek nekoliko puta, no prema nalazima Zavoda za javno zdravstvo viroviotičko-podravske županije u posljednje dvije i pol godine 13 uzoraka vode je bilo neispravno. Hrvatske šume, pak, tvrde da krivica nije na njima.

Komunalci su dan nakon snimanja Provjerenog Nove TV održali sastanak s mještanima i obećali da će problem riješiti u idućih deset mjeseci. No, Voćinjani su i dalje skeptični.

Dnevnik.hr/Danas.hr

Play ponuda
Play ponuda