Nova imenovanja

PETROV VODI PREGOVORE SA SINDIKATIMA: Kako će im objasniti da nema novca za povećanje plaća?

Vlada je u srijedu imenovala pregovaračke odbore za pregovore sa sindikatima o izmjenama kolektivnih ugovora za javne službe i državne namještenike te o osnovici plaće za zaposlene u tim službama, a na njihovom je čelu potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Sindikati državnih i javnih službi traže povećanje plaća za šest posto, na temelju sporazuma o rastu osnovice za plaće u slučaju rasta BDP-a za dva i više posto u dva kvartala. U Vladinu prijedlogu proračuna za ovu godinu nije, međutim, planirano za tu svrhu potrebnih 1,8 milijardi kuna. Prema ranijim najavama, pregovori Vlade i sindikata trebali bi početi 21. ožujka.

‘Pošta’ ubuduće putuje mailom

Zaključkom o službenom dopisivanju tijela državne uprave u neupravnim stvarima Vlada je odredila da se, do sveobuhvatnog uređenja elektroničkog uredskog poslovanja u tim tijelima, a radi žurne potrebe smanjenja troškova otpreme neupravnih akata i drugih materijala, privremeno uredi primanje i otpremanje neupravnih akata putem elektroničke pošte (e-maila).

Ministrica uprave Dubravka Jurilina Alibegović kaže kako se očekuje da će se na taj način uštedjeti oko 24 milijuna kuna.

Vlada je ukinula Agenciju za regionalni razvoj kao samostalnu pravnu osobu pripojivši je Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, a u skladu s odlukom Vlade iz prošle godine o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima.

BURNA RASPRAVA U SABORU O VOJSCI NA GRANICI: ‘Vlada želi progurati koncept domovinske sigurnosti’

Tolušić dobio zamjenicu

Radi ispunjavanja institucionalnih preduvjeta za korištenje bespovratnih sredstava iz programa pomoći Europske unije, Vlada je imenovala zamjenicu ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Sonju Bošnjak za nacionalnog koordinatora za programe pomoći i suradnje s Europskom unijom.

Taj koordinator zadužen je za sveukupnu koordinaciju pretpristupne pomoći i pomoći u okviru programa IPA, kao i u okviru Prijelaznog instrumenta te osigurava vezu između obaveza koje su proizašle u procesu pridruživanja te korištenja pretpristupne pomoći i Prijelaznog instrumenta u Hrvatskoj.

Puljiz koordinator rada među ministarstvima

Dosadašnjeg koordinatora Jakšu Puljiza, koji je u prethodnoj vladi bio zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića, premijer Tihomir Orešković imenovao je za koordinatora rada svih ministarstava, odnosno za tzv. CIO (Chief Integration Officer).

Vlada se složila i s prijedlogom saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu o proglašenju 2016. “Godinom Nikole Šubića Zrinskog”, a prihvatila je i pokroviteljstvo nad Međunarodnim investicijskim forumom Dubrovnik 2016. – “Pametne zajednice – pametne investicije”.

MESIĆEV ODGOVOR MOSTU: ‘To je perfidan i proziran pokušaj – mene ni Sabor, ni Vlada ne mogu ukinuti!’

MILANOVIĆ HDZ-ovcima U SABORU: ‘ Rast se nije dogodio po duhu Svetom nego ga je ostavila prošla Vlada’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr