'VLADA JE STABILNA'

PETROV RAZJASNIO STVARI: ‘Ne bavim se SDP-om i Milanovićem, mogu se dogoditi samo novi izbori’

Božo Petrov gostovao je danas u Dnevniku HRT-a gdje je rekao da je Most, ne dođe li do promjene, spreman izaći iz Vlade.

“Vlada je stabilna i opstat će, imamo većinu, a preslagivanja neće biti. Ne bavim se SDP-om niti Milanovićem, mogu se dogoditi samo novi izbori”, rekao je Petrov.

Istaknuo je i da Most zahtjeva početak reformi, bolju komunikaciju, više posla i manje blokiranja zakona, prenosi HRT. “Razumijemo i mentalni sklop drugih političkih stranaka, ali i ti političari koji traju 20 godina trebaju prihvatiti model koji je dobar za državu”, dodao je.

MOSTOVAC PODNIO OSTAVKU NA MJESTO SAVJETNIKA BOŽE PETROVA: ‘Kraj koalicije s HDZ-om je vrlo, vrlo blizu!’

Orešković i Karamarku imaju dobru komunikaciju

Komentirao je i odnos premijera Oreškovića i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka naglasivši da komunikacija između njih postoji, a da je jedino što ga zanima koji će od njih dati više inicijativa i prijedloga.

“Komunikacijom se više bave mediji, rekao je i izrazio nevjericu time da se važnost ne pridaje činjenici da su neke reforme krenule – u pravosuđu, ministarstvu rada, javnoj nabavi, tu su poticaji za poljoprivredu. Velike reforme počinju na jesen”, najavio je.

NASTAVLJAJU SE TRZAVICE: Most tvrdi da je HDZ neodgovoran, HSS-a zaziva nove izbore

Arbitraža je stvar nacionalnog interesa, a većina u Saboru i dalje postoji

Iskoristio je i priliku kako bi još jednom ponovio da u Saboru postoji većina, a zadnji nedostatak kvoruma pripisao je individualnoj odgovornosti saborskih zastupnika.

Dotakao se i teme arbitraže vezane u Inu napomenuvši da je ona za njega pitanje nacionalnih interesa.

Povratak na Net.hr