ŠEF MOSTA JE UVJEREN

BOŽO PETROV O PROŠLOJ VLADI: ‘Na ministarskoj razini sve je odlično funkcioniralo’

Činjenicu da će njihova jamstva biti u Saboru donesena kao zakoni po hitnom postupku Božo Petrov ne vidi kao problem. Štoviše, SDP-u poručuje kako će sve biti u europskom duhu, javlja N1.

Nakon što je SDP najavio kako će u slučaju da se mostova jamstva donesu po hitnom postupku u Saboru, proceduru takvog donošenja zakona poslati na ocjenu ustavnosti, oglasio se Božo Petrov koji kaže kako u proceduru ne vidi nikakav problem. Štoviše, naglašava, sve će biti u europskom duhu.

”Kada smo izašli sa sedam jamstava… Zašto smo izašli? Napadalo nas se da pogodujemo nekome. Mi smo, kad smo izašli s tim rekli neka sami biraju tko će sudjelovati s nama u izvršnoj vlasti. Tada nam se ništa nije reklo nego su svi kazali da smo korektni zato jer smo korektni prema jednoj i drugoj stranci. A danas je to ogroman problem. Ja ne bih rekao da je to problem. Ovi zakonski prijedlozi imaju užu specijalnost i odnos prema onome što će se mijenjati. Postoje neke stvari koje će trebati proći kroz malo širu raspravu. Sve u europskom duhu”, rekao je Petrov.

SDP VLADAJUĆIMA PRIJETI TUŽBAMA: ‘Zbog hitne procedure mostovih jamstava obratit ćemo se Ustavnom sudu’

Petrov je usporedio prošlu vladu Tihomira Oreškovića i buduću kojoj će na čelu biti Andrej Plenković.

”Vidjet ćemo kakve su stvari. Još ne znamo kako je u ovoj drugoj vladi. Prethodna je na razini ministara, i to ću uvijek govoriti dok sam živ, odlično funkcionirala i bilo je dobro. To što nisu funkcionirali odnosi između dviju stranaka i što je netko zbog sukoba interesa morao napustiti vladu, to je druga stvar”, kazao nam je šef Mosta Božo Petrov.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr