JAKO NAPETI ODNOSI

PETROV O ULTIMATUMU HDZ-A: ‘Ako će se ponašati tako, nisu ni trebali sklapati sporazum o suradnji s nama’

“Smješno je govoriti o bilo kakvim ultimatumima, pogotovo ako ultimatum daje druga strana. Što se mene tiče ako druga strana namjerava ići s ultimatumima onda nisu ni trebali sklapati bilo kakav sporazum o suradnji s nama. Nadam se da neće doći do ultimatuma”, komentirao je šef Mosta Božo Petrov najnovije trzavice u vladajućoj koaliciji.

Odnosi među vladajućima su jako napeti. HDZ je na sastanku s predstavnicima Mosta u četvrtak navodno postavio ultimatum prema kojem njihovo daljnje partnerstvo u Vladi ovisi o ‘čišćenju’ SDP-ovih kadrova u MUP-u kojem je na čelu Vlaho Orepić iz Mosta. HDZ usto uvjetuje Mostu da odustane od inzistiranja na daljnjoj arbitraži u slučaju Ina – MOL.

MOST ODGOVARA NA ULTIMATUM HDZ-A: ‘Pritišću nas, neka raskinu ugovor, ali nema šanse da im popustimo’

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov, usprkos svečanosti u povodu dana Splita, nije uspio izbjeći novinarske upite o navodnom tajnom sastanku HDZ-a i Mosta i ultimatumu HDZ-a.

“Smješno je govoriti o bilo kakvim ultimatumima, pogotovo ako ultimatum daje druga strana. Što se mene tiče ako druga strana namjerava ići s ultimatumima onda nisu ni trebali sklapati bilo kakav sporazum o suradnji s nama. Nadam se da neće doći do ultimatuma.

Na ono što je nabrojeno Most apsolutno nikada neće pristati. Nama je vrlo jasna situacija oko Ine. Imamo razloga za optimizam u arbitraži. Izlaziti iz arbitraže u ovom trenutku je pogubno za Hrvatsku. Zna se gdje je došao resor MUP-a i tko je onaj koji provodi natječaj, a ne kadrovira. Nema govora niti će se popustiti bilo kakvim ucjenama i ultimatumima”, kazao je Petrov a prenosi HRT.

HDZ-OV ULTIMATUM MOSTU: Ili ćete počistiti sve SDP-ovce iz MUP-a ili rušimo Vladu

Na pitanje je li održan taj sastanak HDZ-Most Petrov je odgovorio da se sastanci i inače održavaju u Vladi. “To je bio samo jedan od sastanaka u nizu”, kazao je Petrov.

Bitka za MUP

Iz Mosta su i ranije danas komentirali kako neće popustiti pritiscima ko kadroviranja u MUP-u, koji duže vrijeme stižu iz HDZ-a.

“Od nas se već neko vrijeme vrlo direktno traži da HDZ-u prepustimo pozicije ravnatelja policije i šefa PNUSKOK-a, a to je bio predmet razgovora i u četvrtak. Pritisak je takav da od strane HDZ-a stižu poruke kako od tih zahtjeva neće odustati, čak ni po cijenu raspada koalicije, kazao je izvor iz Mosta za Jutarnji list.

I BULJ ODGOVORIO HDZ-u: Most je čvrst. Nitko nam neće postavljati uvjete!

 

 

 

Povratak na Net.hr