PROTIV BAHATIH

BOŽO PETROV O NEREDIMA: ‘Kako se voli Hrvatska jučer je pokazao Darijo Srna!’

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov komentirao je u subotu na svom facebook profilu huliganski izgred na utakmici Češka – Hrvatska, održanoj u petak, ustvrdivši da se u Hrvatskoj u gotovo svakom segmentu društva vode dvije borbe.

“Borba bahatih koji su sve institucije podredili svojim sebičnim interesima i borba razočaranih i očajnih koji su spremni na sve, pa i sramoćenje vlastite države da bi proveli svoje osvetničke ciljeve”, rekao je Božo Petrov i dodao da je vrijeme za drukčiju Hrvatsku.

Srna je pokazao kako se voli Hrvatska

“Kako se voli Hrvatska jučer je pokazao Darijo Srna. Samo nekoliko dana nakon velike obiteljske tuge u Metkoviću smogao je snage vratiti se u Francusku i kapetanski emotivno proživjeti intoniranje hrvatske himne te povesti naš tim u još jednu sportsku borbu. Čestitamo i zahvaljujemo ti dostojanstveni kapetane”, napisao je Petrov.


“No u Hrvatskoj se nažalost u gotovo svakom segmentu društva vode dvije druge borbe. Borba bahatih koji su sve institucije podredili svojim sebičnim interesima i borba razočaranih i očajnih koji su spremni na sve, pa i sramoćenje vlastite države da bi proveli svoje osvetničke ciljeve”, ustvrdio je.

Borba koja će pravedno čistiti uzroke i posljedice

Petrov je poručio da je vrijeme za drukčiju Hrvatsku. “Vrijeme je za Hrvatsku u kojoj će u svojem interesnom huliganstvu biti zaustavljen svaki pa i najviši državni dužnosnik, politički i društveni moćnik. Vrijeme je za Hrvatsku u kojoj će biti zaustavljen i izoliran i svaki ulični razbijač. Vrijeme je za Hrvatsku u kojoj građani neće biti pljačkani ni kroz institucije ni na ulicama”.

“‪Baš zato‬, pozivamo sve koji žele i sanjaju takvu Hrvatsku da se probude i da nam se pridruže u borbi koja će pravedno čistiti i uzroke i posljedice”, napisao je potpredsjednik Vlade.

Na jučerašnjoj utakmici EURA 2016. između Hrvatske i Češke u 86. minuti utakmice, pri vodstvu Hrvatske od 2:1, uporabom pirotehnike, huligani s dijela tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači, pokušali su isprovocirati prekid utakmice. Nakon što je na teren palo nekoliko baklji i topovski udar koji je eksplodirao u blizini jednog od vatrogasaca, uslijedila je i tučnjava na tribinama. Prekid je bio privremen, a nakon pet minuta utakmica je nastavljena.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr