PROZVAO BANDIĆA

PETEK KOMENTIRAO MINUS ZAGREBAČKOG HOLDINGA: ‘Sve je to povezano sa zapošljavanjem po babi i stričevima’

Ne radi se samo o odnosno manjku prihoda zbog epidemije, jer je zbog krize ostvareno samo 14 milijuna manje prihoda. “Zagreb doslovno propada pod vlašću Milana Bandića i uz svesrdnu podršku premijera Plenkovića, odnosno HDZ-a”, konstatirao je Petek

Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek ustvrdio je u ponedjeljak, komentirajući minus Zagrebačkog holdinga od 140 milijuna kuna u prvom polugodištu, da Zagreb propada pod vlašću Milana Bandića, uz svesrdnu podršku premijera.

Petek je na konferenciji za novinare rekao da polugodišnje izvješće Holdinga za 2020., gdje je iskazan gubitak od 140 milijuna kuna, jasno pokazuje da su Holding i Zagreb povezane posude. “Ako se Zagreb stalno zadužuje, a trenutni je gubitak u gradskoj blagajni 1,3 milijardi kuna, onda niti u Holdingu ne može biti dobro”, kaže.

No, očito je da premijer Andrej Plenković i dalje podržava Bandića bez obzira na povremene disonantne tonove u medijima. “Kada treba podržati ključne točke koje su važne Bandiću HDZ je, pa i na zadnjoj sjednici, podigao ruke za to”, ističe Petek.

Obrazloženje Holdinga da je financijska kriza uzrokovana ekonomskom krizom povezanom s koronavirusom i potresom dijelom je opravdano, ali zapravo se radi o strateškim problemima u odgovornom i ozbiljnom upravljanju tvrtkom.

VIJEĆNIK PETEK: ‘Odlaganje biotpada iz kućanstva na Jakuševec dovodi do ekološke bombe’

‘Doslovno propadamo’

“Financijska situacija u Holdingu povezana je sa zapošljavanjem po babi, stričevima i stranačkim linijama”, tvrdi Petek navodeći da je u prvoj polovici godine, unatoč krizi, Holding zaposlio više od 80 ljudi, što je troškove za zaposlene povećalo za 65 milijuna kuna.

Ne radi se samo o odnosno manjku prihoda zbog epidemije, jer je zbog krize ostvareno samo 14 milijuna manje prihoda. “Zagreb doslovno propada pod vlašću Milana Bandića i uz svesrdnu podršku premijera Plenkovića, odnosno HDZ-a”, konstatirao je Petek.

PETEK OD BANDIĆA TRAŽI DETALJE O POSLOVANJU S C.I.O.S.-OM ZBOG ČESTIH POŽARA: ‘Što je Grad učinio da zaštiti interese građana?’

Znakovito je da Holding ne želi objaviti podatke niti ostvarene prihode od prodaje odmarališta uz Jadransko more.

PETEK PORUČIO: ‘Bandić i zagrebački čelnici lažu da nisu dobili kaznu za odlaganje otpada na Jakuševcu’

Prodane su dvije parcele u Novom Vinodolskom, procijenjena vrijednost bila je oko tri milijuna kuna, a zasad se ne zna kome su prodane. S obzirom da se nalaze u blizina objekta s više stanova koji je bio pod istragom USKOK-a, a glasi na Bandićeva kuma Milana Penavu, Petek se pita je li to povezano.

Javni natječaj rezultirao je i prodajom  ZET-ovog odmarališta na Velom Lošinju, procjena je bila 21 milijun kuna, no nepoznato je tko je kupio i koliki su ostvareni prihodi.

“Spominje se da se u prodaju krenulo zbog interesa ruskog vlasnika koji je na tom otoku vlasnik više objekata. Vidjet ćemo je li to povezano s time što je Bandić dobio orden od ruskog predsjednika Vladimira Putina”, kaže Petek.

Povratak na Net.hr