PEŠALOV IDE NA IZBORE: / Zlatni hrvatski olimpijac ostao bez posla jer je član SRP-a

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

Hrvatski dizač utega bugarskog porijekla Nikolaj Pešalov kandidat je za saborskog zastupnika na listi Socijalističke radničke partije (SRP) Hrvatske u 10. izbornoj jedinici.

4.11.2015.
14:53
PIXSELL, Ivo Čagalj
Play logo

"Ostao sam bez posla u veljači ove godine u Hrvatskom dizačkom savezu i ništa mi nije riješeno što je obećavano a to mi se događa vjerojatno zbog toga što sam u SRP-u", rekao je na konferenciji za novinare Pešalov, koji je za Hrvatsku osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneyju, te brončanu medalju na Olimpijadi 2004. u Ateni.

Savjetovali mu da uđe u HDZ ili SDP

Pešalov (45) je podsjetio kako se do 38. godine svojeg života bavio sportom i po cijeli dan trenirao u teretani a sada, kako kaže, nema prilike raditi u sportu jer su ga svugdje potjerali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je kako postoje poruke da bi svi njegovi problemi bili riješeni ako bi se učlanio u SDP ili HDZ.

"Ja ne mogu tako razmišljati jer to je korupcija", rekao je Pešalov.

Po njegovim riječima, u Splitu sport sve više tone i nazaduje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OLIMPIJCI NA IZBORNIM LISTAMA: /

Tko su sportske zvijezde koje žele u Sabor

Image
OLIMPIJCI NA IZBORNIM LISTAMA: /

Tko su sportske zvijezde koje žele u Sabor

Jedina izvorna ljevičarska stranka

Nositelj liste SRP-a u 10. izbornoj jedinici Ranko Adorić, koji je i predsjednik splitskoga gradskog odbora te stranke, istaknuo je da SRP izlazi na izbore kao jedina izvorna ljevičarska stranaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SRP izlazi na izbore bez obzira što ih doživljavano kao olimpijadu laganja i unatoč malim šansama koje nam se daju, ali mi smatramo da se treba boriti za socijalističke vrijednosti", istaknuo je Adorić.

'Za kapitalističke probleme - socijalistička rješenja' - naziv je programa s kojim je ta politička stranka ušla u izbornu utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zauzimamo se za donošenje zakona po kojem bi se poduzeća vratila radnicima na upravljanje i na taj bi se način automatski uvelo radničko samoupravljanje", kazao je Adorić.

Integracija s Trećim svijetom i nesvrstanima

Dodao je kako treba poništiti privatizaciju banaka. SRP je protiv povlaštenih saborskih mirovina, a Adorić je iznio podatak po kojemu je u Hrvatskoj samo 12 posto onih koji su uplatili puni mirovinski staž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SRP je protiv ostanka Hrvatske u Europskoj uniji i NATO-u, rekao je Adorić koji smatra da se Hrvatska ekonomski treba integrirati "sa sebi ravnim zemljama trećeg svijeta i nesvrstanima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Po njegovim riječima, u Hrvatskoj se osjeća 'antizavnohovsko' raspoloženje kojim se dovodi u pitanje da je Hrvatska "nastala odlukama ZAVNOH-a", a takvom shvaćanju SRP se protivi. SRP je za ukidanje vjeronauka u školama i vrtićama i za reviziju ugovora s Vatikanom, poručio je Adorić.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo