PERNAR SE VRATIO S MAŠKARA: / Došao u Sabor, javio se za riječ pa onda nekoliko minuta - šutio

Nakon što je završio svoje pohode po karnevalskim povorkama ruku pod ruku s Avom Karabatić, Ivan Pernar se vratio u saborske klupe.

2.3.2017.
13:17
Youtube

Hrvatski sabor danas je nastavio sjednicu raspravom o zakonskim izmjenama Zakona o zaštiti zraka kojima se nacionalno zakonodavstvo usklađuje s pravnom stečevinom Europske unije.

Naime, u razdoblju od usvajanja Zakona o zaštiti zraka, Europska unija donijela je niz novih propisa koji reguliraju praćenje emisija stakleničkih plinova i mjere za njihovo smanjenje te prilagodbu klimatskim promjenama, kao i niz novih propisa koji reguliraju smanjenje i ukidanje potrošnje tvari koje oštećuju ozonski sloj. Izmjenama će se omogućiti prenošenje određenih odredbi EU-ovih direktiva u nacionalno zakonodavstvo.

Bunjac i Maras u obranu

Zastupnik Ivan Pernar javio se za pojedinačnu raspravu vezanu za problem zagađenja zraka u Slavonskom Brodu koje proizlazi iz rada rafinerije u Bosanskom Brodu. Nakon uvoda, preostalo vrijeme za pojedinačnu raspravu proveo je stojeći i šuteći.

Nakon što mu je isteklo vrijeme, zastupnici HDZ-a javili prijavili su povredu poslovnika s objašnjenjem kako je Pernar dobio pravo na riječ, a ne pravo na šutnju. Pernaru je u obranu prvo priskočio Branimir Bunjac iz Živog zida, koji je neki dan spektakularno objavio kako je na ruke dobio 'službeni popis sastojaka koji se koriste u cjepivima', rekavši kako se među njima nalaze 'GMO virusi, abortirani fetusi životinja i ljudi, embrij zamorca, razne vrste jaja, mišja krv i mozak, krv, srce i bubrezi različitih vrsta životinja, npr. majmuna, konja, svinja, ovaca, zečeva, pasa', te izazvavši tako šok stručnjaka koji smatraju da se radi o tendencioznim lažima.

Pojasnio zašto je šutio

Bunjac je u Pernarovu obranu danas rekao kako je činjenica da je Pernar dobio pravo na riječ, a da je 'HDZ-ovcima koji se žale bolje da šute jer su pametniji kad šute'. Na to je reagirao predsjedavajući Željko Reiner koji mu je izrekao opomenu. 'Nemate pravo vrijeđati kolege. To se ne govori u Saboru, toga ste i sami svjesni', rekao mu je Reiner.

I SDP-ov Gordan Maras je stao u Pernarovu obranu rekavši kako se slaže s njegovim stavom po pitanju kvalitete zraka u Slavonskom Brodu.

Pernar je svoju šutnju naknadno obajsnio rekavši kako je pokušao na taj način skrenuti pozornost, jer kad nešto opetovano ponavlja, onda ga se ne čuje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali