OPET U CENTRU PAŽNJE

PERNAROV SHOW U SABORU: ‘Da, bio sam član HDZ-a i vjerovao sam u Ivu Sanadera’

Ivan Pernar danas je u Saboru potvrdio da je bio član HDZ-a, ali da se zbog Ive Sanadera ispisao.

Za ovo kratko vrijeme koliko zasjeda ovaj saziv Sabora već postalo tradicionalno da se najviše i najglasnije čuje zastupnika Živog zida Ivana Pernara. On je tijekom rasprave o prijedlogu zakona o izmjena i dopuni Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, za govornicom pojasnio kako danas u Sabor ne bi ušli ni Josip Broz ni Alojzije Stepinac, sve na tragu svojih izvansaborskih aktivnosti i privilegija zastupničkog imuniteta.

PERNAROV SHOW U SABORU! Petrov ga potjerao s govornice, ovaj mu odbrusio: ‘Čestitam vam na demokraciji!’

‘Ja sam taj Ivan Pernar’

Kako je to bilo i svaki put do sad, Pernarovo izlaganje je izazvalo nekoliko replika i sa strane vladajućih i sa strane opozicije. HDZ-ov Andrija Mikulić spomenuo je Pernaru njegovo nekadašnje članstvo u HDZ-u nakon čega se nasmijao. Pernar mu je odgovorio kako je to istina, ali da je otišao zbog Ive Sanadera.

‘Da, ja sam taj Ivan Pernar. Vjerovao sam da je HDZ dobra stranka i da nas Ivo Sanader vodi u europsku budućnost i bio sam prevaren kao i tisuće hrvatskih građana i zato sam se ispisao’, rekao je Pernar.

NOVI PERNAROV SHOW U SABORU! Prvo napao Petrova pa se zakačio i s Reinerom: ‘Nikada ne koristim ovu riječ u sabornici…’

Pernaru je kasnije u obranu stao SDP-ov Gordan Maras rekavši kako nije sramota biti u HDZ-u, ali da nije sramota ni otići iz HDZ-a.

I Petrov bi mu replicirao

Pernar je u odgovorima na repliku nastavio rekavši kako on kao zastupnik ima ‘širinu’ jer je u parlamentu sjedio njegov predak Ivan Pernar kojem su ‘pucali u srce jer je govorio istinu’. Na sebi svojstven način povlačio je paralele s potencijalnim promjenama zakonama i njihovim implikacijama u kojima se on, kao član Živog zida, nalazi tijekom deložacija na koje odlazi.

‘TRAŽIM DIPLOMATSKU PUTOVNICU!’ Pernar iskreno opisao svoje prve dane u Saboru

Zbog određenih Pernarovih paralela je i Božo Petrov rekao kako bi sad volio biti običan zastupnik da može replicirati.

U svemu tome svoje mjesto je našao i zastupnik Željko Glasnović koji se tradicionalno držao teme lustracije.

Stali Hanžekoviću na žulj?

U nastavku je Pernar prozvao i Jutarnji list i članak koji su objavili pod naslovom ‘KAKO JE SABOROM ZAVLADALO ČISTO TROLANJE Petrov je u savezu s Pernarom, Grmojom i Buljem parlament prometnuo u hram neviđene demagogije’.

SABOR UZEO POSAO ODVJETNICIMA: Promijenjen način na koji HRT naplaćuje dug za pretplatu

Pernar je zaključio kako se Marijan Hanžeković, odvjetnik i vlasnik Jutarnjeg lista, okomio na spomenute zastupnike zbog Mostovih izmjena zakona o HRT-u po kojem sada HRT sam odrađuje ovrhe zbog čega određeni odvjetnici gube posao.

Povratak na Net.hr