'TRAŽIM DIPLOMATSKU PUTOVNICU!' / Pernar iskreno opisao svoje prve dane u Saboru

Image
Foto: PIXSELL, Robert Anić

Već prvih dana rada novog saziva Hrvatskog sabora, zastupnik Živog zida Ivan Pernar privukao je pozornost na sebe svojim istupima i prepucavanjima s predsjednikom Sabora Božom Petrovom.

18.10.2016.
13:50
PIXSELL, Robert Anić
Play logo

"Prema Petrovu sam mislio biti suzdržan i neutralan, odnosno nepristran, međutim, nakon dvije odluke koje su išle sa ciljem subverzije naše organizacije, a Ministarstvo uprave je pod kontrolom Mosta, i on je u mojim očima izgubio svaki kredibilitet", kazao je Pernar gostujući na N1 televiziji.

"Sve je pod kontrolom Petrova i Mosta"

Objasnio je i zašto se u ponedjeljak, prepirući se s Petrovom, uporno pozivao na članak 238. Poslovnika o radu Hrvatskog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To govori da zastupnik mora govoriti na zadanu temu, a to govori da kad kolege Bože Petrova skrenu s teme, kao i Milorad Pupovac, koji uvijek, bez obzira što je tema, govori o problemima Srba bilo gdje u Hrvatskoj, nitko ih ne prekida. Na isti način kad Miro Bulj govori, također skreće s teme, nitko ga ne prekida. Kad ja skrenem s teme, jer govorim protiv toga što Most radi, onda me se prekida. I zato sam reagirao", rastumačio je Pernar.

Pernarovo djelovanje u Saboru već je od prvog trenutka postalo usmjereno ("fiksirano" rekao bi Petrov) na Most.

"Mi u Hrvatskoj više nemamo trodiobu vlasti. Kome se može žaliti? Sve su pod njegovom (Most op. a.) kontrolom. Procedura bi imala smisla, kad bi on (Petrov) bio nepristran i pošten. Mi smo vidjeli iz Ministarstva uprave, da su te odluke pristrane. Vidimo kako vodi sjednice Sabora. Koristi dvostruke kriterije", kazao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI PERNAROV SHOW U SABORU! Prvo napao Petrova pa se zakačio i s Reinerom: /

'Nikada ne koristim ovu riječ u sabornici...'

Image
NOVI PERNAROV SHOW U SABORU! Prvo napao Petrova pa se zakačio i s Reinerom: /

'Nikada ne koristim ovu riječ u sabornici...'

shimmer fallback
shimmer fallback

Jučer se deložiralo Srbe, a danas siromašne

Kaže i da je razočaran time što se u proceduru neće uvrstiti dio jednoga jamstva Mosta, a koji se tiče nepovredivosti prve nekretnine. Smatra da će se prakse tajnih deložacija nastaviti, jer se i dalje nastavlja deložirati siromašne ljude, koji nemaju novca vratiti kredit. Usporedio je to s praksom iz vremena Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Praksa tajnih deložacija bila je u vrijeme Domovinskog rata, kad su srpske obitelji dočekivale pripadnike vojske ili policije, koji nisu bili u uniformama, koji su ih izbacivali iz stana", objasnio je Pernar.

Što se tiče Mostovog prijedloga o kažnjavanja saborskih zastupnika koji ne dolaze na sjednice i glasovanja, kaže da je riječ o populizmu. Po njemu bi svaki saborski zastupnik trebao imati izbor hoće li biti u Saboru ili ne, odnosno smatra li da je za njegovu političku aktivnost ili misao bitno nešto drugo. "Ovo ne govorim zato što sam lijenčina", opravdao se Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalan sam Bogu što je Vilibor moj kolega"

Živi zid u budućnosti vidi kao jedinu treću opciju na političkoj sceni što će, nada se, postati već na lokalnim izborima sljedeće godine.

"Ono iza čega mi stojimo je naš kredibilitet. Mediji i novac vrše subverziju protiv nas. Novac nikad nije bio na našoj strani. Mi ćemo ovu borbu nastaviti sa ili bez novca, sa ili bez imena", rekao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prijatelja i stranačkog kolegu Ivana Vilibora Sinčića kazao je da je "nešto najpozitivnije što se dogodilo na hrvatskoj političkoj sceni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam zahvalan Bogu što je on moj kolega".

shimmer fallback
shimmer fallback

Traži diplomatsku putovnicu da otputuje Assangeu

Kazao je i da planira otputovati u London i posjetiti najpoznatijeg svjetskog 'zviždača' Juliana Assangea koji je ondje u egzilu u veleposlanstvu Ekvadora.

"Želim ga posjetiti jer je politički zatvorenik američke vlade, isto kao i Edward Snowden. Neću nikad zaboraviti kad sam pogledao film o Snowdenu, kad je njegov otac zahvalio Vladimiru Putinu što je spasio život njegova sina", rekao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će mi Hrvatski sabor odobriti diplomatsku putovnicu, na koju imam pravo, i čim se to riješi planiram otići tamo na službeni put i htio bih iz njegovih usta čuti torturu koju je prošao", rekao je Pernar.

"Da nije bilo Karamarka nikad ne bih bio u Saboru"

Atmosferu u Hrvatskom saboru usporedio je s onom u školi gdje se svi neprestano došaptavaju i jedni drugima nešto dobacuju.

"Čuju se samo oni koji govore na uključeni mikrofon, a zapravo svi stalno nešto šuškaju. Primjerice, Silvano Hrelja mi je rekao da se ne mogu javiti na repliku, a nekad me znaju upozoriti i da nešto nisam napravio prema pravilima, jer još učim", kazao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A za svoj ulazak u Sabor zahvalio je jednom bivšem ministru unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da nije bilo Tomislava Karamarka, ja nikad ne bih bio u Saboru. Ovom mu se prigodom zahvaljujem", zaključio je Pernar.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo