'AKO SU MU ZAISTA PRIJETILI...'

PERNAR NA FACEBOOKU POKUŠAO OBJASNITI SULUDI ČIN TROSTRUKOG UBOJICE IZ SPLITA: ‘Odnijet ću mu kolače u zatvor’

Pernar o trostrukom ubojici u Splitu: ‘Smatram da ukoliko su mu 3 navedene osobe uistinu prijetile nasiljem i maltretirale ga (iznuđivale dug za drogu njegovog mlađeg brata), da je njegov čin opravdan’

Bivši živozidaš i saborski zastupnik Ivan Pernar danas je objavio na Facebooku komentar jučerašnje likvidacije trojice muškaraca koji se vežu uz narko podzemlje u Splitu nakon što su navodno reketarili ovisnika od drogi, brata mladog pomorca Filipa Zavadlava (25). Interesantno mu je da ubojica prijetnje nije prethodno prijavio policiji, pa se prisjetio jednog slučaja prijetnje koju je on sam doživio. Pritom je objasnio zašto mu se čini razumljivim i opravdanim brutalan Filipov čin.

UBIJENI U SPLITU DOBRO POZNATI POLICIJI: Otkriveno tko su žrtve pomorca koji im se navodno želio osvetiti jer su mu maltretirali brata

POLICIJA OTKRILA DETALJE OBRAČUNA U SPLITU: ‘Ispalio je 36 metaka, a lovilo ga je 150 policajaca’, objasnili i zašto su ga ‘zaskočili’ u kafiću

Prijavljivanje prijetnje besmisleno?

“Pratio sam slučaj u Splitu gdje je mladić kalašnjikovom smaknuo troje ljudi, policija kaže da svi ubijeni imaju desetke kaznenih prijava što daje za naslutit da su se bavili kriminalom. Međutim, posebno mi je bio intrigantan detalj da osumnjičeni ubojica nikad nije prijavio prijetnje policiji.

Baš iz tog razloga želim s vama podijelit iskustvo prijetenje izravnim nasiljem koju sam doživio i prijavio policiji. Do današnjeg dana, usprkos davanju iskaza, detaljnom opisu osumnjičene osobe, pristunosti svjedoka i snimkama video kamera, policija nije privela, prijavila i izvela na sud tu osobu. Što u prijevodu znači da zakon ne važi ni za mene kao saborskog zastupnika i da zapravo prijavljivati za prijetnju postaje besmisleno jer policija ne radi svoj posao”, napisao je Pernar.

Odnijet će kolače u zatvor

“Ako ne važi za mene, potpuno mi je razumljivo zašto osumnjičeni trostruki ubojica nije išao prijaviti osobe koje mu prijete policiji jer čak i da mu jesu prijetile, siguran sam da bi i dalje ostale na slobodi kao što su ostale i nakon svih tih kaznenih prijava. Iz tog razloga smatram, ukoliko mu 3 navedene osobe uistinu jesu prijetile nasiljem i maltretirale ga (iznuđivale dug za drogu njegovog mlađeg brata), da je njegov čin opravdan.

Ukoliko nisu, treba ga najstrože osuditi, ukoliko jesu i ukoliko se uistinu radi o ljudima koji su se bavili kriminalom, odnijet ću Filipu Zavadlavu kolače u zatvor jer smatram da policija ne radi svoj posao i ne štiti društvo od kriminala u mjeri u kojoj bi to trebala”, rekao je Pernar.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr