POSTUPAJU PO PRIJAVI

PERNAR BI MOGAO NADRAPATI: Šef DORH-a potvrdio – istražuje se njegovo upadanje u škole i komunikacija s učenicima

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan potvrdio je novinarima da nadležno državno odvjetništvo “postupa i provodi izvide” kako bi utvrdilo je li se saborski zastupnik Ivan Pernar ogriješio o zakon kada je obilazio škole, razgovarao s učenicima i navodno ih pozivao na bježanje s nastave.

“Naravno da nadležno Državno odvjetništvo postupa i po prijavama pravobraniteljice za djecu i po svim drugim informacijama koje su došle do nas. Ne mogu u ovom trenutku govoriti radi li se o elementima kaznenog djela ili prekršaja, no u svakom slučaju, istraga se provodi u suradnji s policijom i izvijestit ćemo javnost kad završimo”, rekao je Cvitan.

Očekuje, kaže, da sve može biti gotovo u “jednom kraćem roku”. “Koliko je kraći rok, je li to pet dana ili mjesec, teško mi je reći”, kazao je Cvitan.

Pernar učenike potiče na bježanje s nastave

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić u petak je pozvala na zaštitu škola od političkog iskorištavanja djece, najnoviji primjer čega je vidjela u ulascima zastupnika Živog zida Ivana Pernara u srednje škole gdje mimo zakona razgovara i fotografira se s učenicima i fotografije objavljuje na Facebooku, pozivajući ih da pobjegnu s nastave i posjete ga u Saboru.

“Najnoviji primjer nedopuštenog političkog iskorištavanja djece je djelovanje zastupnika Hrvatskoga sabora Ivana Pernara, za kojeg smo doznali da nezakonito, mimo svih propisa i pravila, ulazi u srednje škole gdje razgovara s učenicima, fotografira se s njima i objavljuje njihove fotografije na svojem Facebook profilu. Putem Facebooka objavljuje kako mu ravnatelji pojedinih škola nisu dopustili ulazak te poziva učenike da pobjegnu s nastave i posjete ga u Saboru”, navela je pravobraniteljica u priopćenju.

Pernar ponovno pozvao na otpor

Pernar je na pravobraniteljičino priopćenje odgovrio na svom facebooku.

“Pravobraniteljica za djecu poziva vlast (HDZ) da me zaustavi u ‘iskorištavanju djece’. Eto dragi učenici, Pernar je problem, a ne HDZ koji vam je oduzeo budućnost u vlastitoj zemlji. Pozivam vas da pružite maksimalan otpor sustavu koji i mene i vas drži u dubokoj neslobodi”, napisao je Pernar.

Povratak na Net.hr