PREGOVARA S ŠKOROM?

PENAVA UZVRATIO PLENKOVIĆU: ‘Ova Vlada i država postoje zbog vukovarskih stradalnika. Nemojte to zaboraviti’

Rekao je kako je poruku premijera Plenkovića shvatio kao prijetnju

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kako je tvrtka Borovo u državnom vlasništvu te da je za nju odgovorna država, čime je odgovorio na jutrošnju izjavu premijera Andreja Plenkovića da Borovo opstaje zahvaljujući radu Vlade.

“Tvrtka Borovo u državnom je vlasništvu i za njezino stanje isključivo je odgovorna ova Vlada kao i prethodnih trinaest”, rekao je Penava.

PLENKOVIĆ O ZABRANI THOMPSONOVOG KONCERTA U SLOVENIJI: ‘Nije mi poznato koji bi to razlozi mogli biti’

Ističući da odgovara na poruku predsjednika Vlade, rekao je kako “ova Vlada i ova hrvatska država postoje prije svega zahvaljujući angažmanu grada Vukovara i njegovih stradalnika”. Poručio je premijeru Plenkoviću da to nikada ne zaboravi “niti on, niti ijedna druga Vlada koja ima doći, a prijetnje tipa ‘lezite dolje’ za Vukovarce su stvar prošlosti”.

Pregovori s Škorom

Također je rekao kako je poruku premijera Plenkovića shvatio kao prijetnju.

O tome pregovora li s Miroslavom Škorom radi prelaska u njegov Domovinski pokret Penava je rekao: “O tome ću reći više u srijedu na konferenciji za novinare.”

Plenković je danas uoči raspuštanja Sabora među ostalim rekao i da Borovo u Vukovaru radi zahvaljujući radu Vlade te kako tu poruku šalje upravo gradonačelniku Vukovara.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr