'TO JE PROVOKACIJA!' / Penava oštro kritizirao Vučićevu ideju o isticanju srpskih zastava: 'To nigdje ne budi tužne uspomene kao u Vukovaru'

'Ne mislim da će nešto sutra posebno biti, građani se neće uvući u provokacije, pogotovo nakon događaja 90-ih i poruka Miloševića', smatra Penava

14.9.2021.
19:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirao je za RTL ideju Aleksandra Vučića o isticanju srpskih zastava rekavši da je to provokacija.

"Vukovarci ne žele o tom pričati, krivac je Aleksandar Vučić gdje je potekla ideja obilježavanja Dana jedinstva i isticanja srpskih zastava, a to nigdje ne budi tužne uspomene kao ovdje. Slažem se da je provokacija.

Ne mislim da će nešto sutra posebno biti, građani se neće uvući u provokacije, pogotovo nakon događaja 90-ih i poruka Miloševića. Mogu izvući zaključak da su bili navučeni na igru iz koje smo izašli kao gubitnici. Nadam se da se neće odazvati na ove provokacije, da će uvažavati našu zajedničku državu", rekao je Penava.

Rekacija na paljenje zastave

Upitan što će biti ako bude provokacija, Penava je rekao da je ključna je policija, jer gradska vlast nema neke ovlasti.

"Znakovit je slučaj kako se aktivirala na paljenje hrvatske zastave nekidan - na istom su tragu ove dvije akcije, policijska reakcija je bila promptna, kaznili su počinitelje s 30 dana istražnog zatvora, novčanom kaznom... U uređenim državama je tako, to moramo jasno dati do znanja, naprosto moramo imati stav i svatko tko pomisli na ovakvo što imat će posljedice bez obzira na ime i prezime, nacionalnost", rekao je Penava.

Kaže da se želi postići provokacija. "Nije mi drago vidjeti da RS vodi vanjsku politiku koja teži da destabilizira susjedne zemlje. Pogotovo nakon Domovinskog rata i agresije na BIH, Hrvatsku i Sloveniju. Naravno da stvara neki nespokoj, svima nama priječi bolju budućnost, bila bi bolja da se temelji na uvažavanju. Da budemo jači zajedno i pojedinačno. Međutim, manje me brine što drugi misle, nego što mi radimo. Imunitet koji možemo dobiti je snažna država koju nažalost nismo mogli dobiti - nesnalaženje u potresu, slabosti u gospodarstvu", rekao je Penava te dodao da se nada da će sutra sve proći bez scena. 

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali