Play ponuda

DO RIJEČI DOŠAO I GRBIN / 'Ostojić, Maras i ostali više nisu članovi SDP-a jer su ostavili nered iza sebe'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Grbin je pojasnio da je odluka da im se ne produži članstvo politička odluka

28.7.2021.
15:24
Davorin Visnjic/PIXSELL
Play ponuda

Nakon što je iz SDP-a isključeno oko tri tisuće članova, među kojima i četvero saborskih zastupnika, iz stranke su se u srijedu oglasili priopćenjem u kojem predsjednik Peđa Grbin tvrdi da su ostali bez stranačkih iskaznica zbog načina rada na vodećim dužnostima u stranci i nereda kojeg su ostavili iza sebe.

"U dvije organizacije SDP-a- u Zagrebu i Slavonskom Brodu - dosad je bilo otprilike upisano pet tisuća članova, no, mnogi su bili fiktivni članovi. Sada ih ostaje oko dvije tisuće. Protekom od 45 dana, članstvo u stranci prestalo je i nekim članovima Kluba zastupnika SDP-a, kao što su Rajko Ostojić, Nikša Vukas, Zvane Brumnić, Marina Opačak Bilić te bivšem predsjedniku Gradske organizacije u Zagrebu, Gordanu Marasu", navodi se u priopćenju Grbinovo pojašnjenje odluke.

Image
GRBINOVA ČISTKA U SDP-u /

Izbacio nekoliko istaknutih članova, iz krugova bliskih Bernardiću komentiraju: 'Ili je plaćen, ili netko nije popio tablete'

Image
GRBINOVA ČISTKA U SDP-u /

Izbacio nekoliko istaknutih članova, iz krugova bliskih Bernardiću komentiraju: 'Ili je plaćen, ili netko nije popio tablete'

'Ostavili su nered iza sebe'

Grbin je pojasnio da je odluka da im se ne produži članstvo politička odluka, koja je, kako je rekao, prije svega, posljedica njihovog rada na vodećim dužnostima u stranci te nereda kojeg su ostavili iza sebe, a čije posljedice stranka osjeća i dan-danas".

"Odluka je donesena kako bi završili stranački sukobi i svađe zbog kojih se SDP ne može posvetiti kvalitetnom radu i izradi nužnih politika i rješenja za građane i Hrvatsku", poručio je.

Istaknuo je da je odluka o raspuštanju tih dviju gradskih organizacija donesena jer su te organizacije imale duboke, suštinske, višegodišnje probleme u funkcioniranju i za to su morali odgovarati ljudi koji su obnašali funkcije u tim organizacijama.

'Bilo bi neodgovorno da ne reagiram'

„Biran sam za predsjednika stranke da rješavam probleme koje u stranci postoje, a kako bismo se mogli konačno početi baviti onime za što su nas građani i izabrali. Bilo bi neodgovorno da kao predsjednik stranke, promatram i ne reagiram na to da članovi stranke opstruiraju lokalne izbore, odmažu kandidatima ili godinama pretpostavljaju svoje interese stranci“, istaknuo je Grbin.

Osim što bi to bilo neodgovorno od mene, za stranku bi to bilo pogubno, ustvrdio je te dodao da to nisu lake niti popularne odluke, ali su nužne ako u SDP-u žele osigurati da stranka počne normalno funkcionirati i raditi svoj posao.

'Mi kao stranka moramo biti bolji'

SDP pa tako i ove dvije gradske organizacije, a pogotovo u Zagrebu, ima brojne članice i članove s vizijom i kvalitetnim idejama kako osigurati da se stranka napokon počne baviti temama koje su građanima i građankama Zagreba bitne. Od njih, dodao je, kao i od svih članova Kluba zastupnika SDP-a u Saboru, očekujem da zajednički i predano radimo i djelujemo u narednim godinama, ukazujemo na nerad i neučinkovitost Vlade pogotovo kad se radi o obnovi od potresa, lošem upravljanju korona krizom ili katastrofalnom stanju u hrvatskom pravosuđu.

„Vjerujem da nam je svima u zajedničkom interesu da jačamo stranku, njezinu ulogu u društvu i vratimo povjerenje građana kojima je dosta da se bavimo isključivo i jedino samo sobom. Ako nam je cilj bolja Hrvatska, onda i mi kao stranka moramo biti bolji. Zato su ovo nužni koraci i vjerujem da je ova odluka Glavnog odbora bila opravdana“, zaključio je Grbin.

Play ponuda
Play ponuda