SDP-ovac U ČUDU

PEĐA GRBIN O NOVOJ VLASTI: ‘Nevjerojatno da će Petrov opet tražiti pomoć opozcije’

SDP-ov Peđa Grbin zaprepašten je najavom Bože Petrova kako će tražiti pomoć oporbe za prihvaćanje zakona koje će Most slati u Sabor, predlažući hitnu proceduru, zakonske prijedloge neovisno o partnerima iz HDZ-a, piše Novi list.

“Oni će imati Vladu koju će podržavati više od 90 zastupnika i bilo bi zaista nevjerojatno da unatoč tome traže pomoć oporbe”, rekao je član predsjedništva SDP-a Peđa Grbin.

GRBIN SE OBRUŠIO NA PETROVA: ‘Mnogo toga se promijenilo, ali ostala je Božina prevrtljivost i Mostovsko laganje’

Božo Petrov je, naime, najavio da će Most slati u Sabor, i to predlažući hitnu proceduru, zakonske prijedloge neovisno o partnerima iz HDZ-a.

Zbog tog razloga Most u svom klubu mora imati najmanje 15 zastupnika. Grbin je iznenadilo da će Most nastaviti praksu iz raspuštenog saziva Sabora u kojem su također s opozicijom pokušavali izglasati nekoliko zakona.

‘Zakoni koje su predlagali bile su notorne gluposti’

“Objektivno, to što su predlagali bile su notorne gluposti. Ne znam s kakvim bi to novim zakonskim inicijativama mogao ići Most, ali oni će imati Vladu koju će podržavati više od 90 zastupnika i bilo bi zaista nevjerojatno da unatoč tome traže pomoć oporbe za prihvaćanje nekih zakona”, rekao je je Grbin Novom listu.

GRBIN U SABORU NABRAJAO HDZ-ove SRAMOTNE POTEZE: ‘Je li vam barem malo neugodno?’

Opozicija će o tome raspravljati intenzivnije, ako će Most opet koristiti metode primjerene oporbenoj stranci. U SDP-u, za sada, u prvi plan ističu dogovor HDZ-a i Mosta.

“Već smo u izbornoj noći rekli da Hrvatska što prije treba dobiti Vladu koja će imati mandat građana za upravljanje državom. Stoga mi je drago da su ovi pregovori brzo završili”, rekao je Grbin.

Povratak na Net.hr