Pažnja, snijeg bi vam mogao isprazniti novčanike

Snijeg koji je napadao sada treba i očistiti, ili vas čekaju prilično velike kazne. No, cifre kojima će vas komunalni redari ‘opaliti’ po džepu ako ne počistite ispred kućnog praga, razlikuju se od grada do grada.

Ne očiste li snijeg i led ispred svojih kuća i zgrada, Osječani će platiti kaznu od 500 kuna, Splićani između 500 i 1.000, a Zagrepčani između 1.000 i 2.000 kuna, piše Dnevnik.hr.

Osječani spremni, Splićani bez lopata

I dok Milan Kamenko, pročelnik za komunale djelatnosti Osijek, komentira kako će ovoga puta gradska blagajna ostati prazna jer su Osječani ozbiljno shvatili zadatak, Splićani su nespremno dočekali snijeg i svoje obveze. Mnogi čak nemaju ni lopatu!

“U ovoj sad situaciji, kako nas je zateklo, puno stariji ljudi kažu da ovo ne pamte od ’79. tako da mislim da bi sad trebalo pozvati na jedno zajedništvo, tako da svatko počisti koliko može”, rekao je Pave Zaninović, pročelnik za komunalne djelatnosti Split.

Ne zaboravite na auto

Ne očiste li snijeg ispred svojih lokala i zgrada, pravne osobe će platiti kaznu i do 10 tisuća kuna. Oni su dužni očistiti i snijeg s krova. “To je jedini način, očistiti. Ako ne očistiš, neće ti nitko ni doći”, rekao je jedan ugostitelj iz Osijeka.

Neovisno o tome u kojem gradu živjeli, ne očistite li snijeg sa svoga automobila, platit ćete kaznu od 700 kuna.

specijal-201012070191004-Vrijeme

Povratak na Net.hr