Jedna nevjerojatna i apsurdna priča dolazi s bjelovarskog Općinskog suda gdje je odlučeno da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i njihov ravnatelj Lucian Vukelić moraju platiti kaznu u iznosu od 60.000 kuna i 9000 kuna. Veću cifru mora platiti HZZO dok će manji iznos podmiriti ravnatelj, a riječ je o tome da su zaposlili čistačicu koja je punih 11 mjeseci radila bez ugovora o radu, javlja Danica.hr.

Međutim, to nije sve jer je HZZO na čelu s Vukelićem kažnjen jer vlastitu radnicu nije prijavio na zdravstveno osiguranje. Cijeli slučaj je čistačica prijavila Državnom inspektoratu nakon što je proveden javni natječaj na kojem je jedna druga osoba dobila posao, a među kandidatima je bila i čistačica. Na suđenju je čistačica svjedočila kako je svaki mjesec potpisivala ugovor o djelu, no zapravo je u pitanju bio radni odnos u kojem je primala fiksni iznos mjesečne plaće.

Zaključak Općinskog suda u Bjelovaru jest da je riječ o klasičnom radnom odnosu, što znači da su HZZO i ravnatelj Vukelić krivi jer sa čistačicom nisu potpisali ugovor o radu, javlja Danica.hr.