PATER ZDRAVKO KNEŽEVIĆ / Tko je svećenik koji je pred Rebrom vikao 'vješala, izdaja'? Prije tri godine hvalio se da je neke navukao na 'rolanje'

Zagrebačka nadbiskupija još se nije očitovala o Kneževićevu istupu na jutrošnjem prosvjedu ispred KBC-a Zagreb

4.10.2021.
12:56
Patrik Macek/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ispred KBC-a Zagreb jutros je bilo burno. Zbog uvođenja obveznih covid-potvrda za zdravstvene djelatnike održan je prosvjed na kojem su sudjelovali uglavnom građani i neki od zdravstvenih djelatnika. Na jutrošnjem su prosvjedu, tako, među ostalima bili i Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je nedavno govorio na "Festivalu slobode", te pater Zdravko Knežević.

"Vješala! Izdaja! Judine škude!", vikao je pater Knežević ministru zdravstva Viliju Berošu ispred KBC-a Zagreb. Ministru Berošu jasno je dao do znanja što o njemu misli, rekavši mu da je "izdajnik".

Pater Knežević je kazao da je došao u svoje ime, a ne u ime crkve, premda je bio u svećeničkoj odori.

"Od početka pratim ovu prijevaru i fašizam i činjenje naroda idiotima. Ne mogu šutjeti", rekao je pater Knežević za Index. "Od početka se vidi da je velika laž. Sva ova pandemija, to je namješteno. Pandemija je izmišljena. Planski je sve napravljeno da se ljude porobi", rekao je pater Knežević.

Boravio u Osijeku

24 sata piše kako su Kneževića intervjuirali 2018. godine, kada je on bio u Osijeku. Tada je ispričao kako je neke od braće iz zajednice "navukao" na rolanje. 

"Otkako sam došao u Osijek 2010. godine, rolam njegovim ulicama. Prošao sam gotovo cijeli grad, nema kvarta u koji nisam zavirio. Poznajem gradske ulice upravo zahvaljujući rolama. Nosim role sa sobom kad god idem nekamo na nekoliko dana. Zagreb, Đakovo, Varaždin..., sve sam te gradove obišao rolajući. Zato što sam puno na njima, naučio sam se kretati po svakakvom terenu, preskakati travnjak, prelaziti preko grbavog terena, klizati po kiši.... Svakako je zanimljivo", rekao je tada pater Knežević, koji je u to vrijeme bio poglavar isusovaca u Rezidenciji Družbe Isusove u Osijeku.

Doznaje se kako se u međuvremenu preselio u Zagreb, a Zagrebačka nadbiskupija još se nije očitovala o Kneževićevu istupu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali