Play ponuda

PARTIJSKI BIZNIS: / Palmin funkcioner „drpa“ Jagodince! (FOTO)

shimmer fallback

Zoran Vasić, narodni poslanik Jedinstvene Srbije i vlasnik firme „Papir komerc“, godinama dobija milionske poslove u Jagodini.

16.9.2013.
11:40
Play ponuda

Zoran Vasić, narodni poslanik Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, godinama dobija milionske državne poslove u Jagodini, ekskluzivno otkriva Trojka!

Ovaj parlamentarac vlasnik je firme „Papir komerc“ doo koja unosno posluje sa gradskom upravom Jagodine, koju je do minulih izbora vodio lider JS Dragan Marković Palma, ali i sa mnogim drugim institucijama u tom gradu. Samo u poslovima sa Elektrodistribucijom u Jagodini, Vasićeva firma zaradila je 3,8 miliona dinara!

Prema dokumentaciji do koje smo došli, naime, Vasićeva firma je samo tokom ove i prošle godine sklopila bar sedam ugovora sa Elektrodistribucijom u Jagodini.

Najskuplji posao napravljen 6. avgusta 2012. godine, kad je Vasićeva firma za fascikle, registratore, delovodnike i olovke naplatila 1.468.494 dinara.

Vasić je milionske iznose naplaćivao i direktno od jagodinske gradske uprave. Prema ugovoru iz 20. avgusta 2013. godine, ceh za nabavku 660 kompleta školskog pribora za učenike iz socijalno ugroženih porodica bio je 1.664.718 dinara, bez obračunatog PDV.

Osim gradske uprave i lokalne distribucije, ovaj Palmin funkcioner za poslovne partnere imao je i javna preduzeća u tom gradu, poput „Standarda“ i Zoološkog vrta, ali i predškolsku ustanovu „Pionir“, Gradsku toplanu...

Zanimljivo jer da registar javnih nabavki koju vodi Agencija za borbu protiv korupcije pokazuje da je Vasićevo preduzeće za godinu dana dobilo bar dvadeset državnih poslova!

Da je firma uspešna, govore i podaci Agencije za privredne registre, prema kojima je „Papir komerc“ prošle godine imao poslovni prihod od čak 136.373.000 dinara.

Interesantno je i da je Vasić vlasnik još jedne firme – „Papirgraf“ doo. Ta firma, bar prema registru Agencije za borbu protiv korupcije, nije dobijala državne poslove, ali i pored toga posluje sasvim pristojno. Podaci Agencije za privredne registre pokazuju da je ta kompanija imala poslovne prihode u 2012. u iznosu od 38.018.000 dinara.

Konačno, Vasić je od imovine prijavio dva poslovna prostora – jedan od čak 448 kvadrata i drugi od 54 kvadrata – i zemljište od 35 ari i 85 kvadrata. Iako ovaj Jagodinac ima dve milionski uspešne firme, nije se odrekao poslaničke plate od 110.000 dinara, a nije prijavio ni da ima ušteđevinu.

Foto screenshoot: Narodna Skupština republike Srbije

Play ponuda
Play ponuda