Parking im mora vratiti 60.000 kuna!

Državni inspektorat je naložio tvrtki Parking iz Karlovca da u roku od 90 dana vrati oko 60.000 kuna koje su protupravno naplatili za dnevne karte. Tvrtku je inspektoratu prijavila Regionalna organizacija zaštite potrošača te izvojevala pobjedu.

Tvrtka Parking koja u Karlovcu naplaćuje parkiranje morat će prekinuti obračun i naplatu troškova za izdavanje dnevnih karata, a novac koji su na ime te naknade “ubrali” u razdoblju od 1. listopada do 20. prosinca prošle godine moraju vratiti, javlja Radio Mrežnica.

Naime, cijenu od 5 kuna za prvi i 6 kuna svaki idući sat parkiranja te 100 kuna za dnevnu kartu (što je ljepši naziv za kaznu jer ju dobije svatko tko ne plati parkiranje) odredio je Grad svojom odlukom. No, oni koji bi dobili dnevnu kartu u konačnici bi je plaćali 140 kuna jer je Parking obračunavao troškove njenog izdavanja od 40 kuna, za što nije imao suglasnost Grada.

Ta bi se praksa možda i nesmetano nastavila da Parking u listopadu prošle godine nije naplatu dugovanja prepustio jednoj zagrebačkoj tvrtki, koja je pak tu naplatu vršila preko odvjetničkog ureda. Zbog toga bi se onima koji su na početku Parkingu bili dužni samo 140 kuna dug popeo na više od tisuću kuna, a nekim je građanima zbog toga blokiran račun. Obratili su se Udruzi za zaštitu potrošača, koja je sve prijavila Državnom inspektoratu, a ovaj utvrdio nepravilnosti.

Uz vraćanje novca, Parking je upozoren da mora prestati i s praksom naplate troškova izdavanja dnevne karte, ili će u protivnom inspekcija protiv njega na Trgovačkom sudu pokrenuti “postupak za kolektivnu zaštitu potrošača”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr