VANDALIZAM S RAZLOGOM

‘PAO MI JE MRAK NA OČI, MORAO SAM TO UČINITI’: Zadrani šokirani priznanjem bivšeg saborskog zastupnika

Umirovljenog profesora i bivšeg saborskog zastupnika SDP-a Romana Meštrovića Zadrani znaju kao mirnog, uljuđenog i tolerantnog čovjeka, pa ih je upravo stoga iznenadilo njegovo javno priznanje počinjenog vandalizma.

Meštrović je, naime, Zadarskom listu priznao da je ključevima izgrebao nekoliko automobila parkiranih ispred ulaza u zgradu u kojoj živi u Ulici Svete Nediljice u staroj zadarskoj jezgri Varoši.

“Ni policiju ni komunalne redare nije bilo briga”

Novinare tog lista najprije su zvali vlasnici oštećenih vozila te im pokazali “ožiljke” na karoserijama priznavši da gotovo svakodnvno parkiraju ispred ulaza u zgradu u kojoj ne žive. No, u toj zgradi ispred koje je uvijek mnoštvo parkiranih vozila živi umirovljeni profesor Meštrović. On je spremno kazao da je namjerno oštetio vozila te da mu je, kako piše Zadarski list, pao kamen sa srca kada je konačno mogao iznijeti taj problem na vidjelo i ispričati se vozačima.

“Priznajem da sam ključem izgrebao ta vozila i ovim se putem javno ispričavam onima čija sam vozila oštetio. Da mi je tko rekao da ću ovo jednog dana učiniti, ne bih mu vjerovao, ali situacija u kojoj smo dovedeni, postala je neizdrživa. Pribjegao sam očajnom činu kako bih nekome skrenuo pažnju da pomogne mojoj obitelji i stanarima ove zgrade. Nikoga nije briga za ovo, ni policiju, ni komunalne redare, jednostavno nikoga. Pa, je li trebalo doći do toga da ja ovo napravim kako bi nama stanarima netko konačno pomogao”, kazao je i zapitao se Meštrović.

APSURDNA RUKA PRAVDE: Invalid kažnjen s 15.000 kuna jer je iskaznicu za parkiranje umjesto na prednje stavio na stražnje staklo

Od parkiranih vozila ne može se ući u zgradu

Potom je objasnio razloge svoga “vandalizma”.

“Moja supruga ima metal u koljenima, pa možete zamisliti kako hoda, a malog unuka u kolicima više ne možemo dovesti do stana, zbog toga što nam prolaz zapriječuju automobili čiji vlasnici koji ovdje ne žive i nemaju veze s ovom ulicom. Dođu ovdje i parkiraju, oduzimajući nam mjesto ne samo za vozila, što mi je čak manji problem, nego za najnormalniji prolazak do stana. Pa roditelji s dječjim kolicima više ne mogu tuda proći! Kada se moja supruga jednoga dana između svih tih vozila jedva provlačila, pao mi je mrak na oči zbog tog bezobrazluka i izgrebao sam nekoliko automobila. Teško mi je i tome sam pribjegao kao očajnoj opomeni jer nitko ne reagira i nikog više nije briga zbog ovog problema”, kazao je ogorčeni Meštrović koji se silom prilika od mirnog profesora prometnuo o vandala.

Glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan za Slobodnu Dalmaciju je kazao da policija nije zaprimila prijavu vlasnika oštećenih vozila.

“Policiji taj događaj nije prijavljen, a osobno je pravo vlasnika vozila hoće li prijaviti kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Čak i u slučaju da je počinitelj takvog djela javno u novinskom članku priznao da je oštetio automobile, ne radi se o kaznenom djelu koje se procesuira po službenoj dužnosti temeljem javne objave jer je riječ o manjim materijalnim štetama”, kazao je glasnogovornik PU zadarske.

RECEPT ZA KATASTROFU ILI GENIJALNA IDEJA? Aplikacija kojom možete prijaviti nepropisno parkirane aute

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr