'TO BI UGROZILO STABILNOST BIH'

PANTOVČAK O SASTANKU S DODIKOM: ‘Nećemo podržati inicijative u smjeru jednostrane revizije Daytonskog sporazuma’

‘Za ostvarenje stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine važan je nastavak dijaloga predstavnika sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, a čemu je Republika Hrvatska, kao prijateljska i susjedna zemlja, spremna dati svoj doprinos’

Predsjednik Zoran Milanović danas se u Zagrebu sastao s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske. Podsjetimo, Dodik je došao na Milanovićev poziv, a u Banskim dvorama je razgovarao i s premijerom Andrejem Plenkovićem.

DODIK OTKRIO O ČEMU JE RAZGOVARAO S MILANOVIĆEM I PLENKOVIĆEM; ‘Nas tretiraju kao agresore. Kako ja mogu biti agresor?’

Na sastanku se razgovaralo o situaciji u Bosni i Hercegovini i njezinim euroatlantskim perspektivama, zatim o problemima u provođenju Daytonskog sporazuma, te o položaju i pravima sva tri konstitutivna naroda, Hrvata, Srba i Bošnjaka, javlja RTL.

PLENKOVIĆ ODGOVORIO ZAŠTO SE SASTAJE S MILORADOM DODIKOM U ZAGREBU: ‘On je dugo iskazivao želju da dođe…’

Ured predsjednika: ‘Nećemo podržati jednostranu reviziju Daytonskog sporazuma’

“Interes je Republike Hrvatske stabilna i funkcionalna Bosna i Hercegovina, kao i osiguranje jednakih prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda. Zbog toga Republika Hrvatska ne može ostati pasivna i neće podržati inicijative u smjeru jednostrane revizije Daytonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i jugoistočnoj Europi.

Za ostvarenje stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine važan je nastavak dijaloga predstavnika sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, a čemu je Republika Hrvatska, kao prijateljska i susjedna zemlja, spremna dati svoj doprinos”, priopćio je Milanovićev ured nakon sastanka s Dodikom.

KOMŠIĆ ZBOG DODIKA USPOREDIO MILANOVIĆA S BJELORUSKIM DIKTATOROM: ‘To dovoljno govori o jednom i drugom’

Povratak na Net.hr