POLICIJA SVE ISTRAŽUJE

PANIKA U POŽEGI: Sumnjive osobe u bijelom kombiju prate djecu oko škola, jedno dijete pobjeglo u posljednji tren?

Nakon što se u lokalnim slavonskim medijima proširila priča o neznancima koji u bijelom kombiju, stranih registracija, voze oko škola u Požegi i prate djecu, o tom se slučaju oglasila i policija.

“Zbog većeg broja upita i napisa medija o bijelom kombiju koji na ulici poziva i pokušava oteti djecu, obavještavamo građane da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije. Napominjemo da smo u ponedjeljak, 13. veljače, zaprimili jednu dojavu navedenog sadržaja te da provjerom i obilaskom uže i šire zone mjesta iz dojave, policijski službenici nisu zatekli bilo kakvo sumnjivo vozilo ni osobe. Unatoč tome, policajci i dalje preventivno pojačano obilaze mjesta (škole, vrtiće, igrališta) gdje se kreću ili zadržavaju djeca”, rekla je Ivana Radić, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske za Glas Slavonije.

Iz policije ističu kako se ovakve informacije o sumnjivom kombiju javljaju periodično, ali do sada nikad nisu bile utemeljene te stoga nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti.

“Isto tako savjetujemo da u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila, građani dojave policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje”, istaknula je glasnogovornica.

Kako je u ponedjeljak naveo požeški portal Pozega.eu, još prošlog tjedna dva su muškarca izišla iz kombija i pratila dijete koje se spasilo bijegom u svoju zgradu. No, navodi se i da je u ponedjeljak jedan građanin isti bijeli kombi vidio u ranim poslijepodnevnim satima na parkiralištu kod Katoličke škole. Ovaj građanin čak je opisao dvojicu muškaraca koji su bili u kombiju kao osobe u dobi između 40 i 50 godina, od kojih jedan ima brkove. Navodno su se, kada su primijetili da ih građanin promatra, odvezli, a cijelo vrijeme kombi je bio upaljen.

Povratak na Net.hr