"NISAM DOBIO OTKAZ"

NAKON PROZIVKE SINDIKALCA: Ministar Panenić se napokon oglasio o aferi stiropor

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić odlučio je reagirati na prozivke čelnika Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozrena Matijaševića vezne uz navode o krađi stiropora dok je radio za tvrtku Baumax, a što je otkrio Telegram. Sindikalist je od premijera Oreškovića zatražio očitovanje o Panenićevoj aferi.

Ministar Tomislav Penenić oglasio se priopćenjem u kojem odbacije optužbe.

“Naime, oštro odbacujem optužbe da sam dobio otkaz zbog navodne krađe u tvrtki Baumax Zagreb d.o.o.

Nikada ne bih doveo u pitanje svoju odgovornu poziciju zamjenika voditelja Baumaxa i to samo kako bih otuđio stiropor u vrijednosti nekoliko stotina kuna. Isto tako, potpuna je neistina da sam dobio otkaz, riječ je o sporazumnom raskidu ugovora, a o detaljima raskida radnog odnosa nisam u mogućnosti govoriti sukladno članku 15. Ugovora s tvrtkom Baumax Zagreb d.o.o. koji me obvezuje da poslovne podatke, dokumentaciju i ostale informacije, a koje se tiču poslodavca, moram čuvati kao tajnu i ne smijem prosljeđivati trećim osobama”, stoji u priopćenju ministra Panenića.

PRVI SASTANAK: Sindikati od Oreškovića zatražili očitovanje o Panenićevoj aferi stiropor

Panenić: Čekaju me veliki i važni potezi

Kazao je kako ga u sektoru Ministarstva gospodarstva čekaju veliki i važni potezi za koje smatra da su “puno većeg interesa javnosti od zlonamjernih neistina”.

Jedan je od bivših zaposlenika Baumaxa kazao za Telegram kako je sredinom 2004. godine Panenić uzeo stiropor koji je morao ekološki zbrinuti. Radilo se o stiroporu koji nije bio dimenzija koje je Baumax naručio pa je dobavljaču poslana reklamacija.

Matiješević zatražio demanti

Panenićevo priopćenje uslijedilo je nakon današnjeg razgovora sindikalista s premijerom Tihomirom Oreškovićem, ministrom fancija Zdravkom Marićem i ministricom rada i mirovinskog sustava Nadom Šikić. Na tom sastanku, kako je izjavio predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević, iznijeli su i svoju zamjerku vezanu za ministra gospodarstva.

“Otvorio sam i situaciju s ministrom gospodarstva Tomislavom Panenićem, tragom informacije da je dobio otkaz zbog krađe na jednom od prethodnih radnih mjesta. Očekujem argumentirani demanti, a ako je to istina onda Panenić nema nužno potreban kredibilitet za rješavanje problema”, istaknuo je Matijašević.

PANENIĆ O PRORAČUNU: “Sigurno je da se rezovi moraju napraviti”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr