AFERA S OFFSHORE TVRTKAMA

PANAMA PAPERS U HRVATSKOJ: Rimčev investitor koristio usluge famozne tvrtke Mossack Fonseca

Tvrtka New Automovile Development iz Velike Britanije, jedan od investitora u Rimac Automobile, povezana je s panamskom odvjetničkom firmom Mossack Fonseca.

U aferi Panama Paper, zbog koje je danas islandski premijer Sigmundur David Gunnlaugsson dao ostavku jer je procurilo da su oni supruga koristili offshore tvrtke da bi skrili svoje investicije, spominju se i tri hrvatske tvrtke. Ključni igrač u ovoj aferi upravo je Mossack Fonseca.

ISLAND NA RUBU ZBOG PANAMA PAPERSA: Premijer dao ostavku, predsjednik odbio raspustiti parlament

SVJETSKA AFERA ZATRESLA BALKAN: Na popisu Panama Papersa je i bivši Severinin partner Milan Popović

Početkom svibnja konkretni podaci

Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara  (ICIJ) još nije objavio cjelovite podatke o svim tvrtkama i pojedincima koji su upleteni, pa tako još nije poznato ni koje se hrvatske trtke mogu dovesti u vezu s ovom velikom aferom. Ti se podaci očekuju početkom svibnja.

Međutim, pretragom sudskog registra može se vidjeti da se ime panamske tvrtke pojavljuje vezano uz firmu New Automovile Development, koja je jedan od investitora u poduzeće Rimac Automobili.

TAJANSTVENI VLASNICI TVRTKE U SREDIŠTU AFERE ‘PANAMA PAPERS’: Sin nacista i nagrađivani pisac stvorili su čudovište

Objašnjenje iz Rimac Automobila

“Radi se o trgovačkom društvu koje je legalno i transparentno registrirano u Velikoj Britaniji, a spomenuto odvjetničko društvo pružilo je samo pravne usluge osnivanja društva NAD u sjedištu društva na adresi u Londonu u Velikoj Britaniji.

NAD je samo jedan od brojnih korisnika usluga navedenog odvjetničkog društva i nije povezan s bilo kojim eventualno upitanim aktivnostima poslovanja odvjetničkog društva koja se spominju posljednjih dana”, kazali su iz tvrtke Rimac Automobili za televiziju N1.

HRVATSKI URED ZA SPRJEČAVANJE PRANJA NOVCA: ‘Pratimo aferu ‘Panama Papers’, a do sada smo blokirali 200 milijuna kuna’

Podsjetimo, danas je objavljeno i kako u Sloveniji, Srbiji i BiH ima mnogo osoba i pravnih subjekata koji su povezani s Mossack Fonsecom, a među njima je i bivši Severinin partner Milan Popović.

Povratak na Net.hr