Nakon pobune u ličkom ogranku HDZ-a zbog kadroviranja u NP Plitvička jezera, reagirala je i stranka Pametno.

'Čemu natječaj kad se unaprijed zna da ravnatelj mora biti član vladajuće stranke?'

Iz te su stranke priopćenjem poručili da je takav HDZ-ov scenarij viđen već puno puta te da podsjeća na staru narodnu izreku 'Rugala se sova sjenici'. U stranci Pametno smatraju da je u 21. stoljeću nezamislivo da se netko međusobno prepire čiji je uhljeb pogodniji.

'Čemu uostalom i farsa od natječaja u državnoj službi, kad se unaprijed zna da ravnatelj mora biti član baš vladajuće stranke. Najprije smo mislili da se radi o nekoj šali, a onda smo shvatili da se HDZ-ovci javno prepiru čiji je kandidat ”bolji” za upravljanje Plitvicama, odnosno koji od njih će više ili manje zadovoljiti interese stranačkih moćnika. HDZ-ovci su postali toliko besramni i bahati da se više ne boje niti javno raditi stvari za koje nam se Europa i cijeli svijet smiju. Vlast u zemlji koja nazaduje, iz koje mladi masovno odlaze, gospodarstvo ni zdravstvo ne funkcioniraju, zakoni se ne poštuju, dragocjeno vrijeme za rad i razvoj, troši na kadroviranje svojih članova. Dok svi oni koji nisu članovi velikih stranka, za njih, jednostavno ne postoje. Ista je praksa i sa SDP-om, zato mi jednostavno moramo napustiti ovaj model ponašanja', rekla je predsjednica stranke Pametno, marijana Puljak.

'Pokažimo im da suvremeni svijet funkcionira na znanju, struci i dokazivim činjenicama'

Puljak dodaje da je potrebno odbaciti sve na čemu počiva 20-godišnje zbrinjavanje podobnih stranačkih satelita i poslušnika. Ističe da upravo zbog takvih situacija, uhljebljivanja poput ovoga u Plitvicama, mnogi razočarani mladi odlaze iz zemlje.

'Ovo je tek jedna situacija koja je javno eskalirala i nije se uspjela riješiti ispod stola pa joj svi medijski svjedočimo, navode još u Pametno. Možemo samo zamisliti koliko je ovakvih slučajeva i natječaja namješteno iza zatvorenih vrata HDZ-a. Zato pozivamo sve građane na zaokret, ne napuštajte Hrvatsku, ovdje im pokažimo kako je njihovo ponašanje prošlost, da suvremeni svijet funkcionira na znanju, struci i dokazivim činjenicama', kaže Puljak.