Cestom se kretao na naplatcima, što je propisom kategorizirano kao opasan nedostatak

Vinkovački Općinski sud kaznio je pijanog vozača koji je vozio automobil bez dvije gume, što znači da je vozio na felgama. Novčana kazna koju je dobio iznosi 12.000 kuna, a oduzeta mu je i vozačka dozvola.

Kako je izvijestila PU vukovarsko-srijemska, građanin koji se kretao iza vozača policiji je dojavio kakav auto vidi ispred sebe. Sve se zbilo 3. svibnja oko 13 sati u Mirkovcima kada je policija zaustavila 44-godišnjaka koji je pijan i s 2,23 promila alkohola u organizmu vozio auto na kojem s desne strane na prednjem i stražnjem kotaču nije imao postavljene pneumatike.

Cestom se kretao na naplatcima, što je propisom kategorizirano kao opasan nedostatak. Kako je vozač već ranije osuđivan za iste ili slične prekršaja, te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a nakon čega je iniciran žurni prekršajni postupak.

Presudom Općinskog suda u Vinkovcima 4. svibnja vozaču je izrečena novčana kazna od 12.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.