PREDIVNI ZAGREB

POČEO NIKAD LJEPŠI ADVENT: Otvoreno 29 jedinstvenih lokacija za zaista poseban užitak

Večeras je u centru Zagreba zapaljeno na tisuće lampica čime je službeno započeo Advent u Zagrebu koji će trajati sve do 8. siječnja.

U sklopu ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu Zagrepčani i brojni turisti moći će posjetiti ukupno 29 lokacija. Na tisuće lampica upaljeno je večeras na Zrinjevcu gdje su smještene 23 kućice koje će nuditi tradicionalne zagrebačke delicije. Uz koncerte, tu su i znanstvene radionice, oslikavanje lica, predstave, druženja sa Svetim Nikolom i Djedom Božićnjakom…, piše N1.

Ledeni park

Uz talijanske klizače na temu “Orašara”, otvoren je i Ledeni park na Trgu kralja Tomislava koji će biti otvoren svakog dana od 10:00 do 23:00 sati. Predviđen je i bogat glazbeni program, tako će svakog dana od 19 do 22 sata posjetitelje Ledenog parka zabavljati mnogi bendovi i DJ-i, a u 20 kućica u ponudi su, primjerice, američki gulaš, domaći knedli, britanski punč, švicarski raclette, talijanski panettone i rapska torta.

Koncert na Europskom trgu

Uz vješanje tisućitog srca večeras u 20.30 na Europskom trgu nastupit će Pips, Chips & Videoclips. U više od 30 kućica moći će se kupiti suveniri i ukrasi, a koncerti mladih domaćih izvođača organiziraju se u suradnji Balcony TV-om. Nastavljaju i s jutarnjim vikend-programom “Deset štafelaja nedjeljom”.

Gastromeka – Tomićeva

Tomićeva ulica  postat će gastromeka, a početak Fuliranja označit će udarom gričkog topa danas točno u podne. Po selekciji Andreja Barbierija i Marina Medaka, kuhat će Dino Galvagno, Braco Sanjin, Tomislav Škunca – Škuf, Tvrtko Šakota, Ivan Pažanin, Petra Jelenić i Hrvoje Zirojević.

Disko u Kurelčevoj

Kurelčeva će najveći disko na otvorenom već danas u podne. Posjetitelji će plesati na hitove Donne Summer, Marvina Gaya, skupine Bee Gees i pjesme iz Kulušića, Saloona i Studija 54…

‘Zagrebačka božićna bajka’

Ispred kavane Johann Franck, na Trgu Josipa bana Jelić danas u podne počinje “Zagrebačka božićna bajka”, a navečer će se upaliti lampice. Na velikoj pozornici organizirat će se doček Svetog Nikole, nastup dječjih zborova, klapa, večer crkvenih zborova, stand up komedije, festival demo sastava. Programi na pozornici počinju 28. studenoga i trajat će do 19. prosinca.

Rudolf će dočekati goste večeras u 19 sati na Strossmayerovom trgu, kada će se upaliti tisuće lampica. Već u 19.30 sati na Rudolfovu pozornicu izići će dječji zbor Pahuljice koji će nastojati raspjevati cijeli trg, a u 20 sati mališani će se udobno smjestiti i uživati u filmu “Čarobna šuma”.

Na Strossmayerovom šetalištu će posjetitelje dočekati osam ukrašenih kućica i tri grijane kupole, a i pozornica s koje će ih zabavljati Cinkuši (28. studenoga), Pavel (30. studenoga), Gelato Sisters (7. prosinca)… Program počinje danas u 11 sati radionicama za djecu, a vodit će ih Kristijan Ugrina.

Iznenađenje na Gornjem gradu

Kaptol, Gornji grad (Dvorišta u Demetrovoj 1 i 11 te u Opatičkoj), Vranyczanyjeva poljana, Klovićevi dvori, Plato Gradec, PalačA Dverce, Oktogon, Tunel Grič, te ulice Bogovićeva, Gajeva, Petrićeva, Varšavska, Tkalčićeva i Gundulićeva samo su neke od lokacija na kojima će se održati različiti  programi. Baš kao i u nekim muzejima te na Zagrebačkom velesajmu, gdje će od 28. studenoga do 2. siječnja biti čarobni dvorac Djeda Mraza.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr