KAPORTAL

PA PRESLATKA JE: Karlovački vatrogasci spasili malu sovu ušaru koja je ispala iz gnijezda

Vatrogasci ovoga puta nisu spašavali kuću u plamenu nego malenu sovu koja je ispala iz gnijezda

Često zaboravljamo da vatrogascima posao nije samo gasiti požare i “čupati” unesrećene iz vozila tijekom prometnih nesreća. Oni nerijetko spašavaju i životinje kojima treba pomoć baš kao što su to napravili pripadnici Javne vatrogasne postaje u Karlovcu. Sve se zbilo u prvoj smjeni, a kako piše KAportal, vatrogasci ovoga puta nisu spašavali kuću u plamenu nego malenu sovu koja je ispala iz gnijezda.

“Sinoć, u šetnji sa psom, na šetnjici uz Vunsko polje u Karlovcu, pronašli smo malu sovu ušaru koja je pala s drveta. Obzirom da cijelo proljeće pratimo jednu ušaru koja se zadržava na tom kestenu, pretppstavili smo da je njeno mladunče. Ova šetnjica je dosta prometna i popularna među šetačima pasa pa smo sovicu uzeli doma. Nije bila ozlijeđena imala je apetit. Nahranili smo ju pilećim bijelim mesom i dali joj vode. Zaključili smo da ju je najbolje vratiti u stanište, ali je postojao problem ljestvi koje bi bile dovoljno dugačke, pa smo kontaktirali JVP Karlovac. Isti su odmah reagirali i nakon cca sat i pol od pronalaska ušarica je vraćena na drvo gdje ju je čekao ostatak ekipe….još jedna mala ušara”, poslala je Karlovčanka Silvija AWAPU, Centru za zbrinjavanje zaplijenjenih i ozlijeđenih zaštićenih životinja.

“Mala sova ušara pala iz gnijezda i pas Rudi ju našao. Odnijeli ju doma….nahranili, napojili i pernato stvorenje dobilo počasno ušuškavanje”, napisala je jedna stanovnica Karlovca na Facebooku JVP Karlovac.

Povratak na Net.hr