'BESPLATNA VEČERA' U ĐAKOVU

‘PA NEĆEMO VAS VALJDA DŽABE HRANITI’: Četiri sata vrijeđali umirovljenike jer nisu htjeli kupiti posuđe za 15.000 kuna

Pozivi na “besplatne” večere najčešće s poklonom u kojima se prezentiraju posuđe, posteljina i sl. u pravilu završavaju pritiscima i nagovaranjima na kupnju artikala, no Đakovčanka je na jednoj takvoj večeri doživjela pravi horor.

Vlasnica poznatog OPG-a iz okolice Đakova ostala je zatečena ponašanjem organizatora prezentacije kojima je zapravo cilj prodaja posuđa, posteljine, masažera i sl. u jednom đakovačkom restoranu, prenosi Glas Slavonije. U pozivu je pisalo kako kupnja nije obvezna, ali…

‘Idite na tržnicu…’

“Kuma me pozvala na jednu takvu prezentaciju s večerom ovoga tjedna jer se na dar, ako dovedeš gosta, davala – tava. Mislila sam, popit ćemo kavu, piće, biti tamo sat vremena, kuma će dobiti željenu tavu pa ćemo kući… No, organizatori – dvije tvrtke, odmah su počeli s pokušajima prodaje – posuđe po 15.000, pribora za jelo po 10.000 i madraca po 25.000 kuna! Već na prvi pogled – polovina posjetitelja bili su stariji ljudi, umirovljenici, bilo mi je jasno da će se tu slabo ‘pazariti’. Kada su to i organizatori shvatili, počeli su nas vrijeđati – da nismo ni za što zainteresirani, da ne možemo doći na večeru, a da ništa ne kupimo! Kada se ide na prezentaciju – onda se i kupuje! Pa nećemo mi vas džabe nagrađivati hranom! Zašto samo gledamo, a ništa ne kupujemo?!

Narukvice s magnetom za 200 kuna

Jedna gospođa, zatečena takvim ponašanjem, upadala im je pritom u riječ pa je prezentator posebno izvrijeđao i nju. “Idite na tržnicu pa se tamo napričajte!”, poručivali su nam nervozno kada su vidjeli da nema interesa za preskupe stvari. Potom su nas nagovarali da kupimo bar neku kremu za 100 kuna da bi večerali, kad već nećemo suđe, pribor i madrace. Nudili su i neke narukvice s magnetom po 200 kuna. Tlak mi je od svega skočio!” kaže šokirana žena.

“Kada su vidjeli da od prodaje po tim cijenama nema ništa, pozvali su nas da igramo kao neki loto, izvlačili su nas i zvali prema nekim brojevima. Sada je njihova nova ponuda – možemo dobiti i posuđe, i pribor za jelo, i madrac, sve za 9000 kuna!” nastavlja prepričavati ‘večeru’ žena.

Ništa od večere

“Nisam je dočekala! Do njenog početka, a kruh su počeli iznositi tek oko 21.30 sati, otišlo je nas osmero! Poziv za večeru glasio je na 18 sati, a ni nakon gotovo četiri sata od nje nije bilo ništa. Iako je rečeno da su u prezentaciju uračunati večera i jedno piće, nas četvero svoja pića smo platili. Bila sam na stotinu sličnih prezentacija, no nikada na ovakvoj!

Na tržnici sam drugima to prepričala zato da ubuduće ne nasjednu, no, čujem tada, i drugi su imali slična, pa i gora iskustva. Ni poklon-piće dobili nismo! Ma oni trebaju platiti nama što smo ondje sjedili čak četiri sata!” kaže razočarana poljoprivrednica.

Da stvar bude bolja, dan-dva nakon toga, za nju fijaska, i ona osobno dobila je poziv za prezentaciju uz večeru i (ne)obveznu kupnju… Odmah je završio u košu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr