Promjenjivo uz pljuskove te i dalje hladnije od prosjeka - pogotovo u unutrašnjosti

Stiže malo više sunčanog vremena, s njim odmah i malo više temperature. To znači oko 21 u unutrašnjosti i 25 pa i do 27, 28 na Jadranu. Sutra u cijeloj zemlji sunčanije, slično i u četvrtak, ali nova kiša već u četvrtak navečer. Opet nakratko jača polje anticiklone pa će sutra biti stabilnije i sunčanije, a s tim i malo toplije.

Ujutro u većini zemlje sunčano uz malu naoblaku, na Jadranu, osobito južnom, i toplo. Puhat će slaba bura, u unutrašnjosti uglavnom slab sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura od četiri u gorskom dijelu do najviše osam ili devet u ostatku unutrašnjosti, na Jadranu između 12 i 19, piše Dnevnik.hr.

Najviša temperatura između 20 i 23

Poslijepodne nas u središnjoj Hrvatskoj očekuje samo dnevni razvoj naoblake, ali ostat će suho. Uz sunčanije vrijeme i temperatura će se podići za koji stupanj, pogotovo u središnjem i zapadnom dijelu sutra oko 20 stupnjeva.

Na istoku ostaje slično kao i danas. Većinom sunčano ili vedro uz razvoj male naoblake. Vjetar slab, istočni ili sjeveroistočni, najviša temperatura između 20 i 23 stupnja.

I u zapadnom dijelu zemlje sutra uglavnom sunčano, ponegdje uz dnevni razvoj naoblake, osobito u gorskim područjima i unutrašnjosti Istre. Nakon jutarnje bure, poslijepodne umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, a temperatura od 17 do 21, na otocima i do 23.

Kišna epizoda u noći na petak

Južni dio Hrvatske sutra će također izgledati kao da je ljeto blizu - bit će sunčano uz malu ili umjerenu naoblaku i toplo. Temperatura od 21 u Zadru, do najviše 27 stupnjeva na jugu. Puhat će umjeren maestral.

I u nastavku tjedna prevladavat će sunčano, ali ne posve stabilno. Nova kraća kišna epizoda stiže nam u noći na petak, tijekom kojeg će se razvedriti, ali uz promjenjivu naoblaku kiša mjestimice može pasti i za vikend te početkom novog tjedna, osobito u unutrašnjosti, piše HRT.

Na Jadranu sljedećih dana više sunčanog vremena i malo toplije - barem tijekom dana. Novi pljuskovi i kiša u noći sa četvrtka na petak i to na sjevernom dijelu.