OZLIJEĐEN RONILAC U PAŠMANSKOM KANALU: / Brod prešao preko njega i nastavio voziti

Ozlijeđen je 29-godišnji ronilac kad je zasad nepoznata brodica prešla preko njega i udaljila se u nepoznatom smjeru, a spašen je brzom reakcijom poznanika te je prevezen u Biograd

24.6.2019.
15:06
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Pašmanskom kanalu između otočića Frmića i Planca ozlijeđen je 29-godišnji ronilac kad je zasad nepoznata brodica prešla preko njega i udaljila se u nepoznatom smjeru, a spašen je brzom reakcijom poznanika te je prevezen u Biograd, odakle su ga djelatnici Hitne medicinske pomoći prevezli u zadarsku Opću bolnicu. Hrvatskom državljaninu E.M. (1990.) u nesreći je ozlijeđena desna ruka i koljeno. Ronilac je spašen zahvaljujući brzoj intervenciji poznanika koji je pomogao istražiteljima, dao im informacije o nesreći i opisao plovilo.

Iako se točna pozicija detaljno utvrđuje u sklopu očevida, s obzirom na to da je udaljenost između dvaju otočića 0,9 nautičkih milja ili 1665 metara, pretpostavlja se da je motorna brodica u trenutku nesreće glisirala između otočića, zbog čega je njezin voditelj teže mogao pravodobno uočiti ronioca i promjeniti smjer, čime bi se vjerojatno izbjegla nesreća. Istraga je u tijeku i traje potraga za počiniteljem.

Dojavu o nesreći službenici riječkoga MRCC-a primili su od zadarske pomorske policije u nedjelju u 18,05 sati i o tome su odmah izvijestili Lučku kapetaniju u Zadru. Službenici zadarske Lučke kapetanije i zadarske Postaje pomorske policije jučer su počeli očevid o uzrocima te pomorske nesreće, a ako se utvrdi kaznena odgovornost, sva daljnja postupanja nastavit će se u policijskoj ovlasti, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali