ZARAZE PO KLUBOVIMA

NOVI MOMENT U BORBI PROTIV PANDEMIJE I OZBILJAN APEL MLADIMA: ‘Ako već morate ići u klubove, idite u one na otvorenom’

Epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer smatra da se povećani broj novozaraženih osoba u Dalmaciji može povezati s turističkom sezonom i odlascima mladih u noćne klubove

U nedjelju je zabilježen 61 novi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, od čega gotovo polovica u Dalmaciji. U cijeloj zemlji je trenutnu ukupno 586 oboljelih, od čega je 121 osoba na bolničkom liječenju. U samoizolaciji je 2008 građana, a brojka preminulih se u subotu zaustavila na 157.

MELBOURNE I HAVANA SU U KARANTENI, HOĆE LI BITI I HRVATSKA? Epidemiologinja tvrdi: ‘U odlukama o zatvaranju će sudjelovati i drugi sektori’

Porast broja novozaraženih u Dalmaciji je za RTL prokomentirala epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Dijana Mayer koja smatra da svemu kumuju turistička sezona i velik broj mladih koji odlaze u noćne klubove.

“Možemo povezati takav broj novooboljelih uz ove županije koje su uz more, Splitsko-dalmatinska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, jer je tamo u jeku turistička sezona, a imamo dosta turista i puno mladih koji se okupljaju u noćnim klubovima”, smatra Mayer.

ALEMKA MARKOTIĆ NAJAVILA NOVE MJERE: Evo što kaže o zaraženim maturanatima iz Njemačke i Italije

Stoga je mladima, ali i vlasnicima noćnih klubova poručila: “Apeliramo na mlade kad već moraju ići u klubove neka idu u klubove na otvorenom, izbjegavajte zatvorene prostore. Apeliramo na vlasnike noćnih klubova – postoje odluke, preporuke Stožera Civilne zaštite, gdje kažu koliki je maksimalan broj osoba po noćnom klubu, preporuke u smislu držanja fizičke distance, korištenja dezinfekcijskih sredstava. Ali naravno da je teško, ali apeliramo i na vlasnike i na mlade – poštujete epidemiološke mjere bit će vam lakše da imamo što manje, što manje novooboljelih.”

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr