DIRLJIVA PORUKA

‘OVO NISU SABORSKI ZASTUPNICI, OVO SU USNULI HEROJI’: Cijela Hrvatska priča o prizoru s požarišta kod Makarske

Dirljiva poruka vatrogasca koji sa svojom ekipom već danima pokušava ugasiti požar koji je u subotu izbio kod PP Biokovo, širi se društvenim mrežama.

‘Ovo nisu saborski zastupnici… Ovo su moja braća vatrogasci… Cijelu noć su dobrovoljno spašavali ljude i imovinu… Dobrovoljno… Oni neće dobiti povlaštene mirovine… Heroji su usnuli… Prođite samo tiho uz njih… Postoji bolji svijet. Postoje i bolji ljudi. Među nama su’, započeo je svoju objavu vatrogasac Damir Lacković koji se nalazi na području Makarske rivijere gdje požar, zbog jakog vjetra, još uvijek nije stavljen pod kontrolu.

Uz tekstualnu objavu, ovaj hrabri vatrogasac čiji je tim već treću noć proveo na požarištu u Makarskom primorju, gdje je dosad izgorjelo preko 450 hektara površine, objavio je fotografiju na kojoj nekoliko njegovih kolega leži na asfaltu ne bi li barem na tren odmorili svoje umorno tijelo.

Vatrogasac Lacković prisjetio se kako je odlučio postati dijelom ove skupine heroja, kako kaže, dobrovoljno.

‘Ne žalim ni trenutka provedenog uz moju braću vatrogasce… No, ti isti “zakonodavci”, koji spavaju na saborskim sjednicama donose Zakon o zaštiti od požara, zakon o vatrogastvu, donose proračune… Što oni znaju o vatrogastvu? Što oni znaju o zaštiti od požara?’, stoji u objavi.

‘Ne dirajte usnule vatrogasce nakon intervencije… Oni blazeno snivaju snom pravednika…’

Povratak na Net.hr