Ovo mjesto u Hrvatskoj postalo je vrlo privlačno mladim obiteljima

Općina Župa dubrovačka iz godine u godinu sve se više opire prevladavajućem nacionalnom trendu starenja i odumiranja stanovništva.

16.7.2014.
16:26

Načelnik općine Silvio Nardelli kaže da je glavni motiv za doseljavanje mladih rješavanje stambenog pitanja. Prosječna cijena četvornog metra od 1.800 do 2.000 eura puno je povoljnija nego u Dubrovniku, piše Slobodna Dalmacija.

Trgovački centri i poslovna zona

"U našoj općini najveća je koncentracija trgovačkih centara, uskoro će se u Srebrenom otvoriti još jedan, a proširuje se i poslovna zona. Obnovom hotela 'Orlando' i 'Mlini', te skorašnjom privatizacijom hotela 'Plat' i kompleksa Kupari, otvarat će se nova radna mjesta", nabraja načelnik Nardelli pluseve Župe dubrovačke i kao dodatnu vrijednost ističe blizinu Grada. Desetak minuta vožnje i već ste u Dubrovniku.

Natalitet u stalnom plusu

Što se nataliteta tiče, Župa dubrovačka u trajnom je plusu. Broj zahtjeva roditelja za upis djece u jaslice i vrtić iz godine u godinu raste, pa Općina već priprema projektnu dokumentaciju za novi vrtić na predjelu Kupara.

"Na upisima za pedagošku godinu 2014./2015. Dječji vrtić Župa dubrovačka zaprimio je 158 prijava, od kojih 81 zahtjev za jaslice, 70 za vrtić i sedam za popodnevnu skupinu. Imat ćemo 20 odgojno-obrazovnih skupina, šest jasličkih i 12 vrtićkih u redovitom, jutarnjem desetosatnom programu, te još dvije skupine djece u popodnevnom trosatnom programu", otkriva ravnateljica Dječjih vrtića Marija Jelić. Župljani su rekorderi i po broju prvaša.

Ravnateljica Anka Šutalo kaže kako su u novoj školskoj godini dosad upisali 108 učenika, dovoljno za četiri prva razreda. Stanovnici navode još neke prednosti općine, kupališta i šetnice, među kojima posebno onu na dionici Srebreno – Mlini.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/251230/Default.aspx

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali