'Ovo je početak kraja ministra Linića'

Laburisti traže odgovornost ministra financija Slavka Linića vezano u aferu Šegon. Nansi Tireli poručuje kako nije dovoljna samo Linićeva ostavka te se pita zašto je toliko dugo štitio svog dojučerašnjeg pomoćnika.

Linić se trebao odavno upitati kako to da je Šegon sa svojim primanjima ‘težak’ 60 milijuna kuna, smatra Tireli.

“Očito je bilo da nešto neodgovara, očito je bilo da matematika baš ne štima, ali je ministar financija to dozvolio. Uistinu smatram da trebamo otvoriti nekakve istražne radnje i ozbiljno se pozabavit određenom problematikom. Ovo ministrovo teško odlučivanje o smjeni gospodina Šegona, mislim da svima govori dovoljno jasno da ga je do nečega štitio, a ja bih iskreno voljela znati koji je to razlog”, rekla je Tireli te novinarima dala podatke i o primanjima sina Branka Šegona, Tonija od 2005. do 2012. godine.

Niz pitanja

“Kako je njegov sin Toni s primanjima od 459.000 kuna od 2005. do 2012. godine mogao kupiti nekretnine vrijedne više od pet milijuna i 200.000 kuna? I kako je taj njegov sin prvu nekretninu, točnije, pola stana zajedno s bratom uspio kupiti za 50.000 eura s 23 godine?”.

Ako Toni Šegon nije prijavio dohodak, nije na njega platio porez onda je samo na tim nekretninama državni proračun oštećen za više od milijun kuna. Zbog svega toga, slučaj Šegon za nas nije završen i tek treba dobiti svoj epilog, Linić ga je sam postavio za svog pomoćnika i sad mora odgovarati, pogotovo stoga što nije smatrao nužnim provjeriti otkud Šegonu toliki kapital, poručuju laburisti.

“Šegona je ministar Linić postavio i da rješava vrlo sporne predstečajne nagodbe i upravo to pokazuje svu apsurdnost situacije i ponovno otvara pitanje koliko je i kome poreznih dugovanja oprošteno, na koji način, zašto i zbog čega, a sva ta oproštena dugovanja plaćaju građani niti krivi ni dužni”. Afera Pomoćnik, zaključuje zastupnica laburista, posljedica je isključivo nedjelovanja ministra Linića.

Linić je ostao dužan mnoge odgovore

“Smatramo da zbog svega ovoga što se dogodilo je novi početak slučaj Šegon i da je početak kraja ministra financija koji je zbog ovog slučaja javnosti ostao dužan jako puno odgovora i da će građani konačno shvatiti, da onaj tko najviše viče, da se hvata lopova, nije bez razloga u nama pobudio sumnju da i sami sumnjamo koliko je i sam lopov”, zaključuje Tireli.

Povratak na Net.hr