'OVO JE NEDOPUSTIVO U DEMOKRATSKOM DRUŠTVU' HND / smatra da se Radmana nije moglo samo tako smijeniti

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Hrvatsko novinarsko društvo smatra da je današnja odluka o smjeni glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i postavljanje za v.d.

3.3.2016.
16:25
PIXSELL, Igor Kralj
Play logo

Radmanovu smjenu i postavljanje Kovačića predložio je Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Sabora Republike Hrvatske.

Izvješće o radu HRT-a

"Na rad Gorana Radmana kao glavnog ravnatelja HRT-a Hrvatsko novinarsko društvo imalo je niz primjedbi, ali smjenjivanje prije saborske rasprave o izvješću o radu HRT-a, te nakon prijetnji o smjenjivanju koje su izgovarali političari koalicije na vlasti, smatramo nedopustivim u demokratskom društvu", stoji u priopćenju HND-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Prijedlog saborskog Odbora za medije da v.d. glavnog ravnatelja HRT-a bude Siniša Kovačić, urednik na HTV-u i predsjednik udruge Hrvatski novinari i publicisti, ocjenjujemo neprihvatljivim. Ta je udruga utemeljena kako bi, suprotno svim profesionalnim i etičkim načelima, svakim istupom štetila novinarstvu, integritetu novinara i slobodi javnog izražavanja, te interesu građana Hrvatske, služeći vlasti", smatra Saša Leković, predsjednik HND-a podsjećajući da je šef Domoljubne koalicije a sada i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko prije godinu dana i zaprijetio da će novinari morati to činiti kad on dođe na vlast.

Image
TKO JE ČOVJEK KOJI ĆE POSTATI NOVI ŠEF /

HRT-a? Hloverkin kadar i vođa paralelnog novinarskog društva

Play logo

"I o ovom novom udaru na slobodu izražavanja i javni interes u Hrvatskoj HND će izvijestiti sve međunarodne medijske organizacije", dodaje Leković.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo