'OVO JE NEDOPUSTIVO U DEMOKRATSKOM DRUŠTVU' HND / smatra da se Radmana nije moglo samo tako smijeniti

Hrvatsko novinarsko društvo smatra da je današnja odluka o smjeni glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i postavljanje za v.d.

3.3.2016.
16:25
PIXSELL, Igor Kralj

Radmanovu smjenu i postavljanje Kovačića predložio je Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Sabora Republike Hrvatske.

Izvješće o radu HRT-a

"Na rad Gorana Radmana kao glavnog ravnatelja HRT-a Hrvatsko novinarsko društvo imalo je niz primjedbi, ali smjenjivanje prije saborske rasprave o izvješću o radu HRT-a, te nakon prijetnji o smjenjivanju koje su izgovarali političari koalicije na vlasti, smatramo nedopustivim u demokratskom društvu", stoji u priopćenju HND-a.

Prijedlog saborskog Odbora za medije da v.d. glavnog ravnatelja HRT-a bude Siniša Kovačić, urednik na HTV-u i predsjednik udruge Hrvatski novinari i publicisti, ocjenjujemo neprihvatljivim. Ta je udruga utemeljena kako bi, suprotno svim profesionalnim i etičkim načelima, svakim istupom štetila novinarstvu, integritetu novinara i slobodi javnog izražavanja, te interesu građana Hrvatske, služeći vlasti", smatra Saša Leković, predsjednik HND-a podsjećajući da je šef Domoljubne koalicije a sada i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko prije godinu dana i zaprijetio da će novinari morati to činiti kad on dođe na vlast.

"I o ovom novom udaru na slobodu izražavanja i javni interes u Hrvatskoj HND će izvijestiti sve međunarodne medijske organizacije", dodaje Leković.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali