POZIRAO UZ HOS, THOMPSONA...

TKO JE MUŠKARAC KOJI JE PRIJETIO PLENKOVIĆU? Susjedi kažu: ‘Znamo njegove desničarske stavove, ali on je bezopasan’

Protiv Đ. Č. iz Selišta od Kutine policija je dovršila kriminalističko istraživanje zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje predsjedniku Vlade te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari

Muškarac koji je u petak navečer uhićen zbog prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću 63-godišnji je Đ. Č. iz Selišta kod Kutine. Selišta su odmah pored Kletišta odakle je bio 23-godišnji Danijel Bezuk koji je u ponedjeljak ujutro na Markovu trgu u Zagrebu pucao na zgradu Vlade i teško ranio jednog policajca. K tomu, Đ. Č. je u kumskim odnosima s Bezukovima.

On je svoju prijetnju premijeru Plenkoviću ponovio i pred kamerom jedne televizijske ekipe, a policija je prilikom pretrage njegove obiteljske kuće i drugih objekata pronašla više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari, koje je ilegalno posjedovao.

POLICIJSKA AKCIJA U KUTINI: Muškarcu zaplijenili oružje, a priveli su ga i zbog prijetnje: ‘Maštam da ubijem premijera’

ANDREJ PLENKOVIĆ DOBIO PISMO S BIJELIM PRAHOM U KOJEM MU SE PRIJETI SMRĆU! Otkriveno i što je pisalo u poruci

Pozirao uz zastavu HOS-a

Za Đ. Č. su njegovi susjedi kazali za Večernji list da je “bezopasan”, iako su im svima poznati njegovi tvrdi desničarski stavovi. Spomenuli su i njegovu osobnu tragediju iz 2008. godine kada je u prometnoj nesreći poginuo njegov sin jedinac. Kažu da im nije jasno kako je svoju prijetnju ponovio i pred televizijskom kamerom.

Đ. Č. je bio sudionik Domovinskog rata, pripadnik protuzračne obrane Kutine. Danas je motociklist, aktivan u kutinskom moto-klubu Vilenjaci. Ujedno je, piše Večernji list, blizak prijatelj dogradonačelnika Kutine Damira Markuša, s kojim je svojedobno bio u HSP-u. Markuš je u međuvremenu prešao u Domovinski pokret Miroslava Škore, a za Đ. Č. se ne zna točno je li krenuo za njim.

Na nekim fotografijama s Markušem je pozorao uz zastavu HOS-a te uz spomen-ploču poginulim HOS-ovcima koja je iz Jasenovca premještena na spomen-područje Trokut kod Novske.

[VIDEO] MUP OBJAVIO SNIMKU NAPADA NA MARKOV TRG: ‘Ispucao je streljivo i nakon reakcije policajca u pokretu je zamijenio okvir i opet zapucao’

Privođenje Đ. Č. osumnjičenog za prijetnje premijeru Plenkoviću i posjedovanje vatrenog oružja foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL

Vjerni posjetitelj Thompsonovih koncerata

Na njegovom Facebook profilu mnogo je fotografija s koncerata Marka Perkovića Thompsona na koje je odlazio sa skupinama mladih iz okolice Kutine. S njima se fotografirao i u Čavoglavama te u Vukovaru. Na jednoj fotografiji uz Đ. Č.  je i mladić koji uzdignutom rukom pozdravlja nacističkim pozdravom.

Protiv njega je Policijska uprava sisačko-moslavačka dovršila kriminalističko istraživanje zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje predsjedniku Vlade te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je Đ. Č.  nakon napada Danijela Bezuka na Markovu trgu, koji je okrarakteriziran kao višestruki pokušaj teškog ubojstva s elementima terorizma, u najmanje dva navrata različitim osobama izjavljivao kako Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje kako bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade. Osim toga, izjavio je kako je pokojni Bezuk to trebao prepustiti njemu i svome ocu te je još dodao kako “on osobno o tome mašta”. Đ. Č. je zbog svega toga određen istražni pritvor.

DOGRADONAČELNIK KUTINE: ‘Bezuk je bio je moj prijatelj i on nije terorist! Prestanite cipelariti i dolijevati ulje na vatru’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr