JEDNA OD POSLJEDNJIH BANDIĆEVIH PORUKA: / 'Mogu vam jamčiti da ćemo zajedno nastaviti neumornim tempom...'; Komentirao i žičaru

Da je smrt Milana Bandića bila iznenadna svjedoče i neki od njegovih posljednjih medijskih nastupe, a jučer je bio aktivan i na Facebooku

28.2.2021.
9:54
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska se jutros probudila sa šokantnom viješću - u 66. godini od posljedica srčanog udara preminuo je dugogodišnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. O smrti zagrebačkog gradonačelnika izvijestili su iz Grada nešto prije dva sata ujutro. "U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić", napisali su u priopćenju iz Grada.

UMRO JE MILAN BANDIĆ: Zagrebački gradonačelnik preminuo je od posljedica srčanog udara u 66. godini

Bandić je, u jednom od svojih posljednjih medijskih nastupa najavio novi pokušaj otvaranje sljemenske žičare. "Ja sam umjereni optimist to je 20. ožujka, ja sam umjereni optimist da ćemo se prvi penjati na Sljeme'', rekao je Bandić 24 veljače.

Galerija

Još jučer je Milan Bandić na svom Facebook profilu čestitao pobjedu Filipu Zubčiću na osvojenom prvom mjestu u veleslalomu Banskom, što svjedoči koliko je smrt zagrebačkog gradonačelnika bila iznenadna.

'Moja Pešćenica'

Također, dva sata prije Bandić se na Facebooku osvrnuo i na svoj kvart - Pešćenicu. "Sve zagrebačke četvrti jednako su mi drage, ali jedna mi je uvijek posebno pri srcu - moja Peščenica. Ponosan sam na ono što smo u proteklih 21 godinu napravili na Peščenici: nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, nova Radnička cesta, Domovinski most, Branimirova koju ćemo uskoro spojiti sa Sesvetama. Samo u ovom dijelu grada izgrađeno je 5 dječjih vrtića i 4 škole. Jedna od najmodernijih škola smještena je u Ivanjoj Reci, investicija je to vrijedna više od 100 milijuna kuna.

A dok bi neki otpad smjestili u Resnik, podsjećam da smo tamo nedavno otvorili novo reciklažno dvorište, a osim njega, samo u proteklih godinu dana područnu školu i novi dječji vrtić, novi objekt Mjesne samouprave, DVD-a. Na Žitnjaku smo otvorili ambulantu, započeli radove na novom vrtiću, a uskoro bi trebali krenuti i s izgradnjom doma za starije Žitnjak - idejni projekt je gotov. Gradit ćemo novu školu Dragutina Kušlana i knjižnicu. U Kozari putevima smo značajno podigli životni standard. Uveli vodu, odvodnju, plin! Asfaltirali smo prometnice i, što je najvažnije, nema više ‘Drek rivera’, odnosno otvorenih kanala kojima se širi nesnosan smrad. Umjesto toga, tamo je danas zelenilo, sportski tereni, dječja igrališta. U pripremi su papiri za višenamjenski objekt mjesne samouprave, DVD-a, kao i gradnja takozvane obilaznice Kozari Putevi. U planu je dogradnja osnovne škole Borovje i izgradnja dječjeg vrtića, kao i izgradnja sportskih terena i dječjih igrališta.

Mogu vam jamčiti da ćemo zajedno nastaviti ovim neumornim tempom", napisano je na Bandićevu profilu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali