Play ponuda

REPORTERI RTL-A U ZAMBIJI / Ovo je hotel u kojem su odsjeli Hrvati prije nego što su uhićeni: Rezervirali su pet noćenja

Image

Dvije djelatnice tog hotela svjedočile su na sudu o slučaju četiri hrvatska para, ali nisu pristale stati pred kameru RTL-a i govoriti o tome jer im je to strogo zabranjeno

18.1.2023.
17:26
Play ponuda

Ekipa RTL-a je u Zambiji gdje su uhićena četiri hrvatska para pod sumnjom da su pokušali trgovati djecom iz Konga. Parovi su otišli na jug Afrike kako bi posvojili djecu za koju su prethodno isposlovali i hrvatske dokumente. Ekipa RTL-a Danas bila je u hotelu u kojemu su dsjeli Hrvati prije nego što su uhićeni. Rezervirali su sobe na pet noći.

"Objasnili su nam iz hotela da za sve svoje goste osiguraju prijevoz, tako da dođe vozilo po njih. Tako je došlo i po Hrvate na aerodrom", kazala je reporterka RTL-a.

Image
SLUČAJ KOJEM SE NE NAZIRE KRAJ /

Hrvati u Zambiji i dalje su u pritvoru: Otkriveno gdje je izgleda zapelo

Image
SLUČAJ KOJEM SE NE NAZIRE KRAJ /

Hrvati u Zambiji i dalje su u pritvoru: Otkriveno gdje je izgleda zapelo

Djelatnice hotela prve posumnjale

Iako ne izgleda poput pravog hotela, tamo su ipak svi sadržaji koji su potrebni. Cijena noćenja u klasičnoj sobi je između 400 i 500 zambijskih kvača, što je oko 20 eura. Dvije djelatnice tog hotela svjedočile su na sudu, ali nisu pristale stati pred kameru RTL-a i govoriti o tome jer im je to strogo zabranjeno. Niti policija, niti imigracijska služba, a pogotovo Vlada Zambije ne dozvoljavaju da se o sudskim procesima bilo što govori u medijima.

Prema rekonstrukciji događaja, na moguće nezakonite radnje prvi su posumnjali djelatnici hotela. Opazili su da su se Hrvatima pridružila djeca iz NR Konga pa su o tome obavijestili imigracijski ured. Zatim su službenici pratili hrvatske državljane te ih uhitili u zračnoj luci kada su pokušali napustiti državu.

Play ponuda
Play ponuda