HITNI POTEZI ZA SPAS

OVO JE 6 MJERA ZA SPAS NAŠE EKONOMIJE: 2000 kuna po radniku za skraćeni tjedan, zbog porezne reforme rastu plaće…

Vlada ima šest novih mjera za ublažavanje krize uzrokovane pandemijom koronavirusa

U Vladinom jesenskom paketu mjera za ublažavanje krize su subvencije za skraćeni radi tjedan, obnove škola i bolnica u Zagrebu, ali i obustava rasta plaće u javnom sektoru, piše danas Jutarnji list.

Navodeći hitne poteze za spas privrede dnevnik ističe da će Vlada pomoći djelatnostima u turizmu, ugostiteljstvu, prometu sa sufinanciranjem 2000 kuna po radniku za skraćeni radni tjedan.

Planirani su i povoljni krediti za poduzetnike, a Hamag-Bicro i HBOR nastavit će davati kredite s kamatama od 0,25 posto za održavanje likvidnosti poduzeća.

DANAS SE NAJVIŠE PRIČA O PADU BDP-A, A EVO KAKO STOJE OSTALE EUROPSKE DRŽAVE: Iznenadit će vas tko se ‘dobro’ drži

Bespovratna sredstva

Hrvatska na raspolaganju ima i 6 milijardi eura bespovratnih sredstava koja se mogu koristiti za različite projekte. Sredstva će se koristiti i za obnovu školskih, zdravstvenih i kulturnih objekata nakon potresa.

Osim toga od 1. siječnja na snagu stupa nova porezna reforma u kojoj je smanjenje stopi poreza na dohodak s 24 na 20 posto i s 36 na 30 posto, kao i porez na dobit s 12 na 10 posto za mala i srednja poduzeća, koja ostvaruju prihode do 7,5 mil. kuna. Plaće bi tako trebale rasti od 100 do 800 kuna.

NIKAD NIJE BILO GORE: Hrvatska zabilježila rekordan pad BDP-a od čak 15,1 posto! Očekivao se loš rezultat, ali ovo…

‘SMANJITE, DOVRAGA, TE POREZE!’ Ljudi su na rubu snaga, kriza će ih dotući: ‘Gospodo, imate mandat, iskoristite ga. Ovo su 3 ključne stvari’

Pregovori o plaćama

U planu su i pregovori sa sindikatima o (ne)povećanju plaća. Vlada, kako navodi Jutarnji list, želi kompromis da ili zamrzne povećanje plaća dok se BDP ne počne dizati ili da povećanja budu manja.

Planiraju se ubrzati i investicije koje se financiraju iz EU te potaknuti i državne tvrtke da imaju više investicija, donosi Jutarnji list.

KAD ĆEMO SE VRATITI NA STANJE PRIJE KRIZE? Aladrović: ‘Možda 2022. godine, ali to ovisi o ovome…’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr