OVIH ŠESTERO POLITIČARA GLASALI SU PROTIV POMOĆI DJECI S POTEŠKOĆAMA: / Stranačka stega ispred svega...

Od 13 članova saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, na jučerašnjoj sjednici bilo ih je dvanaest - šest iz oporbe i šest iz vladajuće većine.

28.6.2019.
14:41
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku u četvrtak ponovno nije izglasao izmjenu Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojom bi djeci s teškoćama u razvoju s hrvatskih otoka bio omogućen besplatan trajektni prijevoz. Dok su javnost, oporbeni članovi Odbora za zdravstvo i članovi udruge 'Brački pupoljci', od koje je potekla inciijativa, dotle iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture uvjeravaju da će sva otočka djeca s teškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom imati pravo na besplatan prijevoz. Kažu da bi to trebalo biti do kraja godine kada se usvoji konačni prijedlog Zakona.

U priopćenju spomenutog Ministarstva objašnjava se kako prijedlog na jučerašnjoj sjednici saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku nije bio izglasan jer je donošenje izmjena Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu u tijeku.

Usprkos tomu, ostaje gorak okus i razočaranje činjenicom da prijedlog koji ide u korist djece s teškoćama u razvoju nije prošao, po svemu sudeći stoga jer je stigao iz redova oporbenih zastupnika. Naime, od 13 članova Odbora, na jučerašnjoj sjednici bilo ih je nazočno dvanaest - šest iz oporbe i šest iz vladajuće većine. Potonjih šest diglo je ruku protiv. To su, abecednim redom:

IVAN ĆELIĆ (HDZ)

ŽELJKA JOSIĆ (HDZ)

IVAN KIRIN (HDZ)

VLATKO KOPIĆ (HDZ)

LJUBICA LUKAČIĆ (HDZ)

BERNARDA TOPOLKO (HNS)

Udruzi 'Brački poljupci' dosta lažnih obećanja

Inače, Ćelić, Josić i Kirin su liječnici, Kopić je doktor dentalne medicine, a Ljubica Lukačić je osoba s invaliditetom pa njihova odluka da ne glasuju za ovaj prijedlog još više iznenađuje. Njihovim činom duboko su razočarani i u udruzi 'Brački pupoljci'.

"Zgroženi smo i ogorčeni današnjim razvojem situacije na Odboru za zdravstvo i socijalne politike te ponovnim neizglasavanjem izmjena članka 47. Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojim bi se djeci s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka konačno omogućio besplatan trajektni prijevoz na kopno. Dosta nam je lažnih obećanja jer smo samo u protekla dva mjeseca od resornog ministra Olega Butkovića i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović dobili jamstva da će se ova situacija riješiti po hitno proceduri i to prije ljetne stanke. Mi se za ovo borimo već deset godina i nemamo razumijevanja prema činjenici da ljudima koji vode našu državu nije jasno kako su financijski troškovi roditelja djece s teškoćama u razvoju s hrvatskih otoka jednostavno neodrživi te da neki od njih jedva preživljavaju. Terapija na kopnu za našu djecu je neophodna, ali iziskuje velike izdatke od kojih su najveći upravo oni koji idu na trajektni prijevoz", stoji među ostalim u njihovoj jučerašnjoj objavi na Facebooku.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali