DIVNO

OVAKO JE PRIJE GODINU I POL GOVORIO MINISTAR KUJUNDŽIĆ: ‘Jedan svećenik u bolnici nekad vrijedi više od 20 doktora’

Koliko vrijedi ljudski žćivot, na to nismo dobili odgovor, ali bar znamo da svećenik u bolnici vrijedi više od liječnika.

Zbog smrti Mattea Ružića i zbog kaosa u sustavu hitne medicine koju je taj slučaj prokazao, mnogi su pozivali na ostavke odgovornih. Među ostalima, i na ostavku ministra Kujundžića koji je jučer pak rekao da ne smatra da je odgovornost na njemu.

Pa, na kome je onda odgovornost, pita se još ovih preostalih četiri zarez nešto milijuna ljudi u ovoj zemlji.

Ministar kaže da je ‘teško reći tko je odgovoran’, ali je zato, primjerice, naveo ‘bogate zemlje koje nam kradu liječnike’, da bi u konačnici zaključio kako su ‘svi Hrvati odgovorni za zdravstveni sustav’.

MINISTAR KUJUNDŽIĆ O TRAGEDIJI U ZAPREŠIĆU: ‘Ako prepoznam da sam odgovoran dat ću ostavku. Zasad to ne prepoznajem’

No, onaj koji nosi titulu ‘ministra zdravstva’, pa bi valjda po tome trebao imati ipak nekakvu odgovornost za taj resor, svojedobno je rekao nešto što je i tada dosta glasno odzvonilo, a sada pogotov, s obzirom na tragedije koje su zavile Zaprešić i Jastrebarsko u crno.

Gostujući na tribini ‘O vjeri i politici u odgoju, obrazovanju i zdravstvu’ održanoj u dominikanskom samostanu blaženog Augustina Kažotića u Zagrebu, u ožujku prošle godine, ministar zdravstva  izjavio je da se ‘vjera i politika međusobno ne negiraju’. Govoreći iz osobnog iskustva o svećenicima koji djeluju u bolnicama ministar je rekao da ‘nekad jedan svećenik u bolnici vrijedi više od 20 doktora jer svećenikov osmijeh, utješna riječ, ohrabrenje, beskrajno znače i bolesniku i obitelji’.

MINISTAR ZDRAVSTVA, MILAN KUJUNDŽIĆ KAŽE: ‘Jedan svećenik u bolnici nekad vrijedi više od 20 doktora’

Povratak na Net.hr