'REGIONALNA POSEBNOST'

OVA HRVATSKA ŽUPANIJA ŽELI POPUŠTANJE MJERA: ‘Imamo dobre brojke, prvo ćemo otvoriti teretane, a onda i ostalo…’

Dino Kozlevac, načelnik istarskog Stožera civilne zaštite od Nacionalnog stožera traži da se krene s popuštanjem mjera, nada se kako će Stožer poštivati regionalnu posebnost, rezultate i povoljno epidemiološko stanje Istarske županije

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac potvrdio je u subotu novinarima kako će idući tjedan početi komunikacija s Nacionalnim stožerom o tome da se krene s popuštanjem mjera.

“Najprije ćemo vratiti djelatnosti koje imaju utjecaj na kondiciju, život i rad, dakle teretane, fitness centri i treninzi na otvorenom. To prvo, a nakon toga i ostalo. Vrlo smo oprezni jer situacija u nekim zemljama u susjedstvu nije dobra i ide se u zaoštravanje. Ne bismo voljeli da smanjimo mjere pa da ih vrlo brzo moramo vraćati” – istaknuo je Kozlevac .

ŠEF ISTARSKOG STOŽERA: ‘Ajmo učiniti još taj mali napor! Pred krajem smo, da se što prije vratimo u normalu’

ŠEF ISTARSKOG STOŽERA: ‘Ovo što prolazimo već devet mjeseci itekako utječe na psihu i nisam za to da se sve zatvara’

‘Regionalna posebnost i povoljno epidemiološko stanje’

Dodao je kako se nada da će Nacionalni stožer poštivati regionalnu posebnost, rezultate i povoljno epidemiološko stanje. “Istra ima dobre brojke, već četvrti tjedan bilježi se pad broja novih slučajeva. No, oprezni smo ne samo radi situacije u Hrvatskoj, već i zbog one u našem susjedstvu, u Sloveniji i Italiji, gdje situacija nije dobra a ponegdje se ide i u zaoštravanje mjera”, poručio je Kozlevac.

U Istri je u posljednja 24 sata potvrđeno 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u pulskoj bolnici umrla je 75-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 327 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 14 novozaraženih osoba s područja županije. Za deset osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe”, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.

U epidemiološkoj obradi su četiri osobe. U međuvremenu od jučer oporavilo se 19 osoba. Trenutno je u Istri 223 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, u mjerama samoizolacije su 1.122 osobe, dok je na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju 45 osoba, od toga je šest osoba u respiracijskom centru.

ISTARSKA ŽUPANIJA NE ODUSTAJE OD ZAHTJEVA: ‘Olakšajte mjere našim ugostiteljima, kod njih nisu žarišta zaraze’

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr