APSURD U SPLITU

OTVORILI SVOJA VRATA, ALI TVRDE DA NE KRŠE MJERE: ‘Mi nismo klasična teretana. Registrirani smo kao salon za mršavljenje…’

Jedan fitness centar u Splitu upisan je kao centar za mršavljenje, a svaka osoba mora upisati i najaviti svoj termin dolaska

Sve mjere koje je Nacionalni stožer civilne zaštite donio potrakj studenoga prošle godine produžene su do 31. siječnja, no, naravno, postoje mjere koje nemaju smisla. Stoga je počelo komentiranje jer su se ljudi krenuli skupljati na skijalištima, sanjkalištima i u toplicama.

Na jučerašnjoj press konferenciji Stožera civilne zaštite reagirao je i ministar David Božinović te rekao:

“Mogu vam reći da inspektori civilne zaštite provode nadzore u posljednjim tjednima. Nemamo takvih potvrda. Vidio sam i ja jutros na portalima te fotografije, međutim zatražit ćemo informacije. Moguće je od početka uvođenja mjera da se potraži rupa u propisanom. Međutim, ne bih stvarao oko toga problem. Znam na što želite ukazati – neke aktivnosti su dopuštene, neke nisu”.

DIGLA SE BURA OKO FOTOGRAFIJA GUŽVI NA SKIJALIŠTIMA: Božinović: ‘Negdje se pronađe neka rupa, šaljemo inspekciju’

Fitness centri smiju raditi?

No, u međuvremenu se dogodio još jedan slučaj. Riječ je o fitness centru. Naime, jedna teretana upisana je kao centar za mršavljenje, a svaka osoba mora upisati i najaviti svoj termin dolaska. Portal Dalmacija danas kontaktirao je vlasnika koji je rekao:

“Mi nikad nismo bili zatvoreni zbog odluke Stožera jer nismo klasična teretana. Registrirani smo kao salon za mršavljenje, funkcioniramo kao obrt, pa ne spadamo pod odluku nacionalnog Stožera. Cijelo vrijeme se pridržavamo mjera, u jednom terminu mogu biti maksimalno tri osobe. Ima zainteresiranih, nije sad neka velika navala, to ne mogu reći, ali imamo klijente s kojima dogovaramo termine u skladu s propisima”, kazao je vlasnik studija za mršavljenje, ne teretane.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr